Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 200 g omekšalog maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g mljevenih oraha
  • 200 g brašna
  • 1/4 žličice soli
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 400 ml mlijeka
  • 160 g smeđeg šećera
  • 2-3 žlice viskija
  • 1 žličica instant-kave
  • 4 žlice kukuruznog škroba
  • 2-3 žlice čokoladnog namaza

Priprema

  • 1. Električnim mikserom u zdjeli razbijte maslac, uspite šećer i nastavite ih miksati. U brašno umiješajte mljevene orahe, sol i vanilin šećer. Lopaticom ih sjedinite s maslacem.
  • 2. Tijesto 15 minuta hladite u hladnjaku.
  • 3. Od tijesta oblikujte loptice i pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 10-12 minuta. Izvadite ih iz pećnice i odložite da se ohlade.
  • 4. Za kremu, u loncu zagrijte 300 ml mlijeka sa šećerom, viskijem i kavom. U lonac ulijte škrob, koji ste otopili u preostalom mlijeku. Miješajte ih na štednjaku dok se dovoljno ne zgusnu.
  • 5. Lonac sklonite sa štednjaka, kremu prebacite u čistu zdjelu i pokrijte prianjajućom folijom dok se posve ne ohladi.
  • 6. Hladnu kremu razbijte električnim mikserom pa umiješajte čokoladni namaz.
  • 7. Nadjevom od kreme lijepite po dva keksića.

Povezani recepti

Vidi sve