Opis
- Stavite maslinovo ulje u tavu za pečenje. Zagrijte i dodajte špinat. Kratko pecite na jakoj vatri, posolite i maknite s vatre. Ostavite po strani da se ohladi. Ako pusti još vode, ocijedite je.
- Sitno narežite artičoke, nasjeckajte češnjak, vlasac i peršin. Zdrobite orahe u tučku. Naribajte sir cheddar. Sitno narežite špinat.
- U zdjeli pomiješani cheddar, špinat, artičoke, vlasac, češnjak, peršin i orahe. Umiješajte kremasti sir. Posipajte mješavinom začina. Stavite u hladnjak na jedan sat.
- Poslužite namaz s kriškama tostiranog francuza.
Savjet:
Mješavina začina sadrži ružmarin , timijan, estragon, bosiljak, čubar, papriku, ružičasti papar i sol.
Sastojci
- 200 g kremastog sira
- 150 g sira Cheddar
- 250 g artičoka (u staklenci)
- 50 g mladog špinata
- 1 češanj češnjaka
- 50 g oraha
- 1/2 svežnja luka vlasca
- 5 - 6 grančica peršina
- 30 ml maslinovog ulja
- smjesa začina
- 1 francuz za posluživanje
- Soli i papra prema ukusu