Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Subota 17 Travanj u 00:00 | Ponedjeljak 19 Travanj u 11:30

Opis

  1. Stavite maslinovo ulje u tavu za pečenje. Zagrijte i dodajte špinat. Kratko pecite na jakoj vatri, posolite i maknite s vatre. Ostavite po strani da se ohladi. Ako pusti još vode, ocijedite je.
  2. Sitno narežite artičoke, nasjeckajte češnjak, vlasac i peršin. Zdrobite orahe u tučku. Naribajte sir cheddar. Sitno narežite špinat.
  3. U zdjeli pomiješani cheddar, špinat, artičoke, vlasac, češnjak, peršin i  orahe. Umiješajte kremasti sir. Posipajte mješavinom začina. Stavite u hladnjak na jedan sat.
  4. Poslužite namaz s kriškama tostiranog francuza.

 Savjet:

Mješavina začina sadrži ružmarin , timijan, estragon, bosiljak, čubar, papriku, ružičasti papar i sol.

Sastojci

  • 200 g kremastog sira
  • 150 g sira Cheddar
  • 250 g artičoka (u staklenci)
  • 50 g mladog špinata
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 g oraha
  • 1/2 svežnja luka vlasca
  • 5 - 6 grančica peršina
  • 30 ml maslinovog ulja
  • smjesa začina
  • 1 francuz za posluživanje
  • Soli i papra prema ukusu

Povezani recepti