Balkanski humus
Recept iz: Lora i Stoyan
Priprema:
1.Procijediti grah. U multipraktiku pomiješati sok od limuna, grah, češnjak, maslinovo ulje, pastu od sjemenki suncokreta, sol po ukusu, kim i lišće metvice. Doliti 4 jušne žlice vode da humus bude kremastiji. Dobro samljeti.
2. Namazati lisnato tijesto maslinovim uljem. Tri lista dobro posuti samardalom i staviti jedan list tijesta na drugi.
3. Narezati lisnato tijesto na kockice i staviti ga u lim. Zagrijati pećnicu na 180 ºC (na vrući zrak). Peći dok se ne pojavi zlatna korica, oko 1 do 2 minute.
4. Servirati humus s hrskavim lisnatim tijestom.
Sastojci
- Sastojci
- 800 bijelog graha u konzervi
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 žličice paste od suncokreta
- 1 češanj češnjaka
- sok od 1/2 limuna
- 1 žličica kima
- 2 grančice metvice
- soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom