Balkanski humus

Priprema:

1.Procijediti grah.  U multipraktiku pomiješati sok od limuna, grah, češnjak, maslinovo ulje, pastu od sjemenki suncokreta, sol po ukusu, kim i lišće metvice. Doliti 4 jušne žlice vode da humus bude kremastiji. Dobro samljeti.

2.    Namazati lisnato tijesto maslinovim uljem. Tri lista dobro posuti samardalom i staviti jedan list tijesta na drugi.

3. Narezati lisnato tijesto na kockice i staviti ga u lim. Zagrijati pećnicu na 180 ºC (na vrući zrak). Peći dok se ne pojavi zlatna korica, oko 1 do 2 minute.

4. Servirati humus s hrskavim lisnatim tijestom. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 800 bijelog graha u konzervi
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 žličice paste od suncokreta
  • 1 češanj češnjaka
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 žličica kima
  • 2 grančice metvice
  • soli po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve