Balkanski humus
Recept iz: Lora i Stoyan

Priprema:
1.Procijediti grah. U multipraktiku pomiješati sok od limuna, grah, češnjak, maslinovo ulje, pastu od sjemenki suncokreta, sol po ukusu, kim i lišće metvice. Doliti 4 jušne žlice vode da humus bude kremastiji. Dobro samljeti.
2. Namazati lisnato tijesto maslinovim uljem. Tri lista dobro posuti samardalom i staviti jedan list tijesta na drugi.
3. Narezati lisnato tijesto na kockice i staviti ga u lim. Zagrijati pećnicu na 180 ºC (na vrući zrak). Peći dok se ne pojavi zlatna korica, oko 1 do 2 minute.
4. Servirati humus s hrskavim lisnatim tijestom.
Sastojci
- Sastojci
- 800 bijelog graha u konzervi
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 žličice paste od suncokreta
- 1 češanj češnjaka
- sok od 1/2 limuna
- 1 žličica kima
- 2 grančice metvice
- soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom