Opis
Način pripreme:
- Papričicama uklonite peteljku i sjemenke. Prepolovite ih po dužini.
- Izmrvite kravlji sir vilicom. Koristeći male rupice na ribežu naribajte žuti sir.
- Pomiješajte kravlji sir, žuti sir i kremasti sir zajedno. Začinite češnjakom, dimljenom paprikom i origanom.
- Napunite svaku papričicu tom smjesom i zamotajte je u kriške slanine.
- Unaprijed zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite papričice 20 - 50 minuta. Premažite ih roštilj umakom i pecite još 2 - 3 minute.
* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 12 čili papričica (povoljnog oblika i veličine za punjenje)
- 100 g kravljeg sira
- 100 g žutog sira (od kravljeg mlijeka)
- 100 g kremastog sira
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1/2 žličice origana
- 24 kriške slanine
- 50 g roštilj umaka