Opis

Način pripreme:

  1. Papričicama uklonite peteljku i sjemenke. Prepolovite ih po dužini.
  2. Izmrvite kravlji sir vilicom. Koristeći male rupice na ribežu naribajte žuti sir.
  3. Pomiješajte kravlji sir, žuti sir i kremasti sir zajedno. Začinite češnjakom, dimljenom paprikom i origanom.
  4. Napunite svaku papričicu tom smjesom i zamotajte je u kriške slanine.
  5. Unaprijed zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite papričice 20 - 50 minuta. Premažite ih roštilj umakom i pecite još 2 - 3 minute.

 

* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 12 čili papričica (povoljnog oblika i veličine za punjenje)
  • 100 g kravljeg sira
  • 100 g žutog sira (od kravljeg mlijeka)
  • 100 g kremastog sira
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice dimljene paprike
  • 1/2 žličice origana
  • 24 kriške slanine
  • 50 g roštilj umaka

Povezani recepti