Punjene čili papričice
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 12 čili papričica (povoljnog oblika i veličine za punjenje)
- 100 g kravljeg sira
- 100 g žutog sira (od kravljeg mlijeka)
- 100 g kremastog sira
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1/2 žličice origana
- 24 kriške slanine
- 50 g roštilj umaka
Priprema
- Papričicama uklonite peteljku i sjemenke. Prepolovite ih po dužini.
- Izmrvite kravlji sir vilicom. Koristeći male rupice na ribežu naribajte žuti sir.
- Pomiješajte kravlji sir, žuti sir i kremasti sir zajedno. Začinite češnjakom, dimljenom paprikom i origanom.
- Napunite svaku papričicu tom smjesom i zamotajte je u kriške slanine.
- Unaprijed zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite papričice 20 - 50 minuta. Premažite ih roštilj umakom i pecite još 2 - 3 minute.
- * Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu