Tople palačinke s nadjevom od gljiva

Način pripreme:

  1. Za smjesu za palačinke, pomiješajte mlijeko i brašno. Ulijte mineralnu vodu, dodajte jaja, sjeckani timijan, prstohvat soli i promiješajte. Stavite smjesu u hladnjak na 30 minuta.
  2. Namastite tavu za pečenje maslacem i ispecite 8 tankih palačinki.
  3. Za nadjev, nasjeckajte očišćene gljive ugrubo i popržite u nekoliko navrata na zagrijanom maslinovom ulju dok ne postanu zlaćane (ne stavljajte sol).
  4. Kad je posljednja tura gotova, vratite sve gljive u tavu za prženje. Dodajte sitno sjeckani češnjak, senf, vrhnje, ribani krumpir, sojin umak i naribani parmezan. Ako je potrebno, dodajte soli i papra. Promiješajte i ostavite da se kuha 2 -3 minute. Maknite s vatre. Namočite vlati vlasca u toplu vodu da omekšaju.
  5. Razdijelite nadjev po palačinkama. Vlatima vlasca svežite u svežnjeve. Opcija, posipajte parmezanom. Nabodite cherry rajčice na ražnjiće, (jedan ražnjić po palačinki) i namjestite na palačinke. Zapecite kratko u pećnici (funkcija grill) na 5 - 6 minuta. Odmah poslužite.

Sastojci

  • Za palačinke:
  • 220 g brašna
  • 4 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml mineralne vode
  • 1 prstohvat soli
  • 1/2 stručka timijana
  • maslac za podmazivanje tave
  • Za nadjev:
  • 800 g mješavine svježih gljiva
  • 1 kuhani krumpir
  • 3 žlice sojinog umaka
  • 4 češnja češnjaka
  • 8 stabljika vlasca
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 žličica senfa
  • 50 g Parmezana
  • 60 ml maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • Za ukrašavanje:
  • 200 g cherry rajčica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve