Tople palačinke s nadjevom od gljiva
Recept iz: Lora i Stoyan
Način pripreme:
- Za smjesu za palačinke, pomiješajte mlijeko i brašno. Ulijte mineralnu vodu, dodajte jaja, sjeckani timijan, prstohvat soli i promiješajte. Stavite smjesu u hladnjak na 30 minuta.
- Namastite tavu za pečenje maslacem i ispecite 8 tankih palačinki.
- Za nadjev, nasjeckajte očišćene gljive ugrubo i popržite u nekoliko navrata na zagrijanom maslinovom ulju dok ne postanu zlaćane (ne stavljajte sol).
- Kad je posljednja tura gotova, vratite sve gljive u tavu za prženje. Dodajte sitno sjeckani češnjak, senf, vrhnje, ribani krumpir, sojin umak i naribani parmezan. Ako je potrebno, dodajte soli i papra. Promiješajte i ostavite da se kuha 2 -3 minute. Maknite s vatre. Namočite vlati vlasca u toplu vodu da omekšaju.
- Razdijelite nadjev po palačinkama. Vlatima vlasca svežite u svežnjeve. Opcija, posipajte parmezanom. Nabodite cherry rajčice na ražnjiće, (jedan ražnjić po palačinki) i namjestite na palačinke. Zapecite kratko u pećnici (funkcija grill) na 5 - 6 minuta. Odmah poslužite.
Sastojci
- Za palačinke:
- 220 g brašna
- 4 jaja
- 250 ml mlijeka
- 250 ml mineralne vode
- 1 prstohvat soli
- 1/2 stručka timijana
- maslac za podmazivanje tave
- Za nadjev:
- 800 g mješavine svježih gljiva
- 1 kuhani krumpir
- 3 žlice sojinog umaka
- 4 češnja češnjaka
- 8 stabljika vlasca
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica senfa
- 50 g Parmezana
- 60 ml maslinovog ulja
- Sol i papar
- Za ukrašavanje:
- 200 g cherry rajčica
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom