Španjolski omlet “Chorizo”

Priprema:

1. Prokuhati, oguliti i narezati krumpir na kockice. Narezati luk na tanke kriške.

2. Zagrijati tavu za prženje koja se ne lijepi. Uliti maslinovo ulje i polovicu maslaca. Pržiti luk dok ne postane zlatan i dodati krumpir sa fino sjeckanim timijanom i češnjakom. Kuhati na srednjoj vatri dok krumpiri ne budu fino isprženi. Izvaditi sve sastojke iz tave.

3. U istoj tavi ispržiti chorizo kobasice narezane na kriške. Dodati preostali maslac. Dodati smjesu s krumpirom i promiješati.

4. Umutiti jaja, začiniti sitno sjeckanim peršinom, solju i paprom, i promiješati. Uliti u tavu s preostalim namirnicama.

5. Zagrijati pećnicu na 180 ºC (na vrući zrak). Peći jelo 8 do 10 minuta. Izvaditi iz pećnice i posipati naribanim manchego sirom.

6. Natrgati crveno zelje na komade. Prepoloviti rajčice i narezati luk na krugove. U posudi pomiješati isjeckano povrće i salatu. Začiniti octom, maslinovim uljem i solju. Poslužiti omlet sa salatom. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 6 jaja
  • 200 g chorizo kobasice
  • 300 g krumpira
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 grančice timijana
  • ½ stručka peršina
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 50 maslaca
  • 100 manchego sira
  • sol i papar po ukusu
  • Za salatu
  • 50 g salate
  • crvenog zelja
  • 50 g cherry rajčica
  • 1/2 malog crvenog luka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 15 ml bijelog balzamičnog octa
  • soli po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve