Španjolski omlet “Chorizo”
Recept iz: Lora i Stoyan

Priprema:
1. Prokuhati, oguliti i narezati krumpir na kockice. Narezati luk na tanke kriške.
2. Zagrijati tavu za prženje koja se ne lijepi. Uliti maslinovo ulje i polovicu maslaca. Pržiti luk dok ne postane zlatan i dodati krumpir sa fino sjeckanim timijanom i češnjakom. Kuhati na srednjoj vatri dok krumpiri ne budu fino isprženi. Izvaditi sve sastojke iz tave.
3. U istoj tavi ispržiti chorizo kobasice narezane na kriške. Dodati preostali maslac. Dodati smjesu s krumpirom i promiješati.
4. Umutiti jaja, začiniti sitno sjeckanim peršinom, solju i paprom, i promiješati. Uliti u tavu s preostalim namirnicama.
5. Zagrijati pećnicu na 180 ºC (na vrući zrak). Peći jelo 8 do 10 minuta. Izvaditi iz pećnice i posipati naribanim manchego sirom.
6. Natrgati crveno zelje na komade. Prepoloviti rajčice i narezati luk na krugove. U posudi pomiješati isjeckano povrće i salatu. Začiniti octom, maslinovim uljem i solju. Poslužiti omlet sa salatom.
Sastojci
- Sastojci
- 6 jaja
- 200 g chorizo kobasice
- 300 g krumpira
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 2 grančice timijana
- ½ stručka peršina
- 30 ml maslinovog ulja
- 50 maslaca
- 100 manchego sira
- sol i papar po ukusu
- Za salatu
- 50 g salate
- crvenog zelja
- 50 g cherry rajčica
- 1/2 malog crvenog luka
- 30 ml maslinovog ulja
- 15 ml bijelog balzamičnog octa
- soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira