Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 1 kg svinjskog vrata bez kosti
  • 4 luka
  • 30 ml ulja
  • 1 žličica dimljene mljevene paprike
  • soli i papra po ukusu
  • 200 g tarane
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 2 grančice peršina
  • 2 grančice majčine dušice
  • 2 grančice metvice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1-2 žlice ulja
  • soli po ukusu
  • grčki jogurt za posluživanje

Priprema

  • 1. Meso narežite na kockice, kockice posolite pa poklopljene pirjajte na ulju i vodi.
  • 2. Kad meso omekša, maknite poklopac i pržite ga dok ne porumeni.
  • 3. Dodajte luk narezan na polumjesece i pržite ih dok ne porumene.
  • 4. Začinite ih mljevenom paprikom i paprom pa prebacite iz lonca.
  • 5. Za taranu, u isti lonac u kojem ste pirjali meso dolijte malo ulja i kratko popržite sjeckani češnjak. Usipajte i promiješajte taranu.
  • 6. Taranu zalijte temeljcem i posolite. Krčkajte je osam do deset minuta.
  • 7. Sklonite je s vatre pa umiješajte sitno sjeckani peršin, majčinu dušicu i metvicu.
  • 8. Meso i taranu poslužite s grumenom grčkog jogurta za svježinu.

Povezani recepti

Vidi sve