Svinjetina s lukom i taranom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 kg svinjskog vrata bez kosti
- 4 luka
- 30 ml ulja
- 1 žličica dimljene mljevene paprike
- soli i papra po ukusu
- 200 g tarane
- 500 ml pilećeg temeljca
- 2 grančice peršina
- 2 grančice majčine dušice
- 2 grančice metvice
- 2 češnja češnjaka
- 1-2 žlice ulja
- soli po ukusu
- grčki jogurt za posluživanje
Priprema
- 1. Meso narežite na kockice, kockice posolite pa poklopljene pirjajte na ulju i vodi.
- 2. Kad meso omekša, maknite poklopac i pržite ga dok ne porumeni.
- 3. Dodajte luk narezan na polumjesece i pržite ih dok ne porumene.
- 4. Začinite ih mljevenom paprikom i paprom pa prebacite iz lonca.
- 5. Za taranu, u isti lonac u kojem ste pirjali meso dolijte malo ulja i kratko popržite sjeckani češnjak. Usipajte i promiješajte taranu.
- 6. Taranu zalijte temeljcem i posolite. Krčkajte je osam do deset minuta.
- 7. Sklonite je s vatre pa umiješajte sitno sjeckani peršin, majčinu dušicu i metvicu.
- 8. Meso i taranu poslužite s grumenom grčkog jogurta za svježinu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Menemen
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Adam Liaw
Prženi rezanci u umaku
Recepti Tom Kerridge
Horizo burger na Španjolski
Recepti Ainsley Harriott
Souvlaki svinjski kebab i zelena grčka salata
Recepti Mark Moriarty
Mafin s kobasicom i jajima