Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 4 jaja (sobne temperature)
- 140 g šećera
- 300 ml tučenog vrhnja
- 100 g džema od zelenih smokava
- 150 g svježeg tijesta za kadaif
- 50 g maslaca
- 50 g prženih slanih oraha
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema
- 1. Narežite tijesto za kadaif i pržite na maslacu da posmeđi. Sipajte 40 g šećera i pržite dok se ne karamelizira. Prelijte sa 100 ml vode i pustite da sva voda ispari. Uklonite s vatre i ostavite sa strane.
- 2. Nasjeckajte orahe a smokve narežite na manje komade.
- 3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Umutite ih posebno uz dodavanje po 50 g šećera. Od bjelanjaka treba nastati snijeg. Umutite vrhnje.
- 4. Ohlađeni kadaif pomiješajte s orasima, smokvama i umućenim žumancima. Umiješajte bjelanjke i na kraju ekstrakt vanilije i vrhnje.
- 5. Obložite posudu dužine 30 cm plastičnom folijom. Žlicom stavite smjesu i prekrijte folijom. Ostavite da odstoji četiri sata u zamrzivaču.
- 6. Izvadite iz zamrzivača, uklonite foliju i narežite.
- Savjet: možete posuti i malo oraha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Sendvič od biskvita
Recepti Nadiya Hussain
Istisnuti uštipci okusa milkshake od jagode
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni karamelizirani ekleri
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne grančice
Recepti Kirsten Tibballs
Sljezovi kolutići
Recepti Kirsten Tibballs
Mousse&Mocha pita sa sirom
Recepti Kirsten Tibballs
Biscotti s narančom i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Trifle s malinama i sladoledom od bijele čoklade
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač s malinom i kokosom
Recepti Kirsten Tibballs
Shortbread keksići