Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 4 jaja (sobne temperature)
  • 140 g šećera
  • 300 ml tučenog vrhnja
  • 100 g džema od zelenih smokava
  • 150 g svježeg tijesta za kadaif
  • 50 g maslaca
  • 50 g prženih slanih oraha
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

  • 1. Narežite tijesto za kadaif i pržite na maslacu da posmeđi. Sipajte 40 g šećera i pržite dok se ne karamelizira. Prelijte sa 100 ml vode i pustite da sva voda ispari. Uklonite s vatre i ostavite sa strane.
  • 2. Nasjeckajte orahe a smokve narežite na manje komade.
  • 3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Umutite ih posebno uz dodavanje po 50 g šećera. Od bjelanjaka treba nastati snijeg. Umutite vrhnje.
  • 4. Ohlađeni kadaif pomiješajte s orasima, smokvama i umućenim žumancima. Umiješajte bjelanjke i na kraju ekstrakt vanilije i vrhnje.
  • 5. Obložite posudu dužine 30 cm plastičnom folijom. Žlicom stavite smjesu i prekrijte folijom. Ostavite da odstoji četiri sata u zamrzivaču.
  • 6. Izvadite iz zamrzivača, uklonite foliju i narežite.
  • Savjet: možete posuti i malo oraha.

Povezani recepti

Vidi sve