Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 4 jaja (sobne temperature)
- 140 g šećera
- 300 ml tučenog vrhnja
- 100 g džema od zelenih smokava
- 150 g svježeg tijesta za kadaif
- 50 g maslaca
- 50 g prženih slanih oraha
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema
- 1. Narežite tijesto za kadaif i pržite na maslacu da posmeđi. Sipajte 40 g šećera i pržite dok se ne karamelizira. Prelijte sa 100 ml vode i pustite da sva voda ispari. Uklonite s vatre i ostavite sa strane.
- 2. Nasjeckajte orahe a smokve narežite na manje komade.
- 3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Umutite ih posebno uz dodavanje po 50 g šećera. Od bjelanjaka treba nastati snijeg. Umutite vrhnje.
- 4. Ohlađeni kadaif pomiješajte s orasima, smokvama i umućenim žumancima. Umiješajte bjelanjke i na kraju ekstrakt vanilije i vrhnje.
- 5. Obložite posudu dužine 30 cm plastičnom folijom. Žlicom stavite smjesu i prekrijte folijom. Ostavite da odstoji četiri sata u zamrzivaču.
- 6. Izvadite iz zamrzivača, uklonite foliju i narežite.
- Savjet: možete posuti i malo oraha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega
Recepti Lora i Stoyan
Mini gibanice od pirovog brašna