Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 16:35 | Subota 4 Prosinac u 00:10

Opis

Način pripreme:

  1. Sitno nasjeckajte luk i mrkve. Slaninu narežite na kockice.
  2. Začinite meso smjesom začina. Posipajte brašnom. Višak brašna stresite.
  3. Popržite meso na rešetki namašćeno s oko 20 ml ulja. Pecite dok ne postane zlatno s obje strane. Zatim premjestite u lim za pečenje.
  4. U svežnjić u gazi smotajte timijan, peršin, ružmarin i lovor te dodajte u lim.
  5. U zasebnoj tavi ispržite slaninu u preostaloj masnoći. Dodajte nasjeckano povrće te popržite i njega.
  6. Deglazirajte pivom. Dodajte to u lim za pečenje s rebarcima te ulijte temeljac.
  7. Prekrijte lim papirom za pečenje i aluminijskom folijom te pecite 8 sati na 110 stupnjeva.

Savjeti:

Argentinska smjesa začina sadrži sol, papriku, papar, pahuljice gorušice, luk, češnjak, korijander, peršin i timijan.

Brža opcija je peći jelo na 150 stupnjeva 4 sata.

* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 2 kg goveđih rebaraca
  • 100 g slanine
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 500 ml tamnog piva
  • 500 ml goveđeg temeljca
  • 2 grančice timijana
  • 2 grančice peršina
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 list lovora
  • 40 ml ulja
  • 1 žlica argentinske smjese začina
  • Brašno za pobrašnati

Povezani recepti