Opis
Način pripreme:
- Sitno nasjeckajte luk i mrkve. Slaninu narežite na kockice.
- Začinite meso smjesom začina. Posipajte brašnom. Višak brašna stresite.
- Popržite meso na rešetki namašćeno s oko 20 ml ulja. Pecite dok ne postane zlatno s obje strane. Zatim premjestite u lim za pečenje.
- U svežnjić u gazi smotajte timijan, peršin, ružmarin i lovor te dodajte u lim.
- U zasebnoj tavi ispržite slaninu u preostaloj masnoći. Dodajte nasjeckano povrće te popržite i njega.
- Deglazirajte pivom. Dodajte to u lim za pečenje s rebarcima te ulijte temeljac.
- Prekrijte lim papirom za pečenje i aluminijskom folijom te pecite 8 sati na 110 stupnjeva.
Savjeti:
Argentinska smjesa začina sadrži sol, papriku, papar, pahuljice gorušice, luk, češnjak, korijander, peršin i timijan.
Brža opcija je peći jelo na 150 stupnjeva 4 sata.
* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 2 kg goveđih rebaraca
- 100 g slanine
- 2 mrkve
- 1 luk
- 500 ml tamnog piva
- 500 ml goveđeg temeljca
- 2 grančice timijana
- 2 grančice peršina
- 1 grančica ružmarina
- 1 list lovora
- 40 ml ulja
- 1 žlica argentinske smjese začina
- Brašno za pobrašnati