Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Četvrtak 21 Siječanj u 11:30 | Četvrtak 21 Siječanj u 16:30

Opis

  1. Na ribež s velikim rupama grubo naribajte tikvice pa dodajte sol. Neka odstoji 15 minuta kako bi se tekućina ocijedila. Zatim rukama stisnite i ocijedite u cjedilo.  
  2. U zdjeli pomiješajte češnjak, koji ste prethodno zdrobili u pastu s malo soli, sitno nasjeckani kopar, skutu, jaja, tikvice i krušne mrvice. Začinite solju i paprom.
  3. U tavi za prženje zagrijte malo ulja. Žlicom izvadite smjesu i stavite u ulje. Pecite popečke s obje strane dok ne porumene. Izvadite i položite na kuhinjski papirnati ubrus kako bi se višak masnoće ocijedio.
  4. Za umak sitno nasjeckajte luk i češnjak te pržite na ulju.
  5. Dodajte rajčice i malo vode. Začinite solju, šećerom, riganom i paprom. Kuhajte 15 minuta a zatim napravite pire.
  6. Poslužite popečke s umakom.

Sastojci

  • 500 g tikvica
  • 500 g punomasne skute
  • 2 jajeta
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1/2 stručka kopra
  • 2 - 3 češnja češnjaka
  • soli i papra prema ukusu
  • ulje za prženje

Za umak:

  • 400 g rajčica iz konzerve
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mali luk
  • 1/2 žličice origana
  • 20 ml ulja
  • 1 prstohvat šećera
  • Soli i papra prema ukusu

Povezani recepti