Gratinirani krumpir sa sirom i kobasicom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 kg kuhanih krumpira
- 200 g kobasica (2 kobasice)
- 150 g žutog sira
- 150 g krem sira
- 100 g kravljeg sira
- 100 g dimljenog sira
- 3 štapa poriluka (samo bijeli dio)
- 2 zelene paprike
- 2 rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/4 žličice vriska
- maslinovo ulje za premazivanje i posipanje
- peršin za posipanje
- sol i papar prema ukusu
Priprema
- Poriluk, papriku i kobasice narežite na kockice.
- Zagrijte tavu, u nju stavite kobasice, ulijte maslinovo ulje, zatim dodajte poriluk i paprike. Zajedno prepržite i pospite sa soli i paprom.
- Krumpir koji ste prethodno ogulili i skuhali, narežite na debele ploške.
- Polovicu narezanih krumpira stavite na lim za pečenje koji ste namazali maslinovim uljem. Pospite sa soli, paprom i vriskom. Kobasice i povrće stavite na vrh. Po tome pospite naribani dimljeni i kravlji sir.
- Završite tako da posložite sloj preostalih kuhanih krumpira po vrhu. Pospite sa soli, paprom i paprikom. Prelijte maslinovim uljem. Dodajte krem sir na vrh i prekrijte rajčicama narezanim na ploške.
- Pospite ribanim žutim sirom i pecite u pećnici, zagrijanoj na 180 stupnjeva, na 20– 30 minuta. Jelo poslužite posuto sitno nasjeckanim peršinom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete
Recepti Nico Reynolds
Halloumi na žaru i umak od avokada
Recepti Nico Reynolds
Sporo pečen janjeći but u suhoj marinadi
Recepti Nadiya Hussain
Pita samosa
Recepti Vinski gulaš od svinjetine i pire od korjenastog povrća
Recepti Luca Ciano
Pršut s koricom od badema i popečci od ricotte