Opis
- Poriluk, papriku i kobasice narežite na kockice.
- Zagrijte tavu, u nju stavite kobasice, ulijte maslinovo ulje, zatim dodajte poriluk i paprike. Zajedno prepržite i pospite sa soli i paprom.
- Krumpir koji ste prethodno ogulili i skuhali, narežite na debele ploške.
- Polovicu narezanih krumpira stavite na lim za pečenje koji ste namazali maslinovim uljem. Pospite sa soli, paprom i vriskom. Kobasice i povrće stavite na vrh. Po tome pospite naribani dimljeni i kravlji sir.
- Završite tako da posložite sloj preostalih kuhanih krumpira po vrhu. Pospite sa soli, paprom i paprikom. Prelijte maslinovim uljem. Dodajte krem sir na vrh i prekrijte rajčicama narezanim na ploške.
- Pospite ribanim žutim sirom i pecite u pećnici, zagrijanoj na 180 stupnjeva, na 20– 30 minuta. Jelo poslužite posuto sitno nasjeckanim peršinom.
Sastojci
- 1 kg kuhanih krumpira
- 200 g kobasica (2 kobasice)
- 150 g žutog sira
- 150 g krem sira
- 100 g kravljeg sira
- 100 g dimljenog sira
- 3 štapa poriluka (samo bijeli dio)
- 2 zelene paprike
- 2 rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/4 žličice vriska
- maslinovo ulje za premazivanje i posipanje
- peršin za posipanje
- sol i papar prema ukusu