Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 16:35 | Subota 4 Prosinac u 00:10

Opis

  1. U zdjeli pomiješajte brašno i sol. Napravite bunar u sredini. U toplom mlijeku otopite kvasac, zajedno s prstohvatom šećera.
  2. U bunar ulijte mlijeko, dodajte otopljeni maslac i vanili šećer, sve pomiješajte. U bunar stavite jaja i malo ih tucite. Dodajte preostali šećer i začinite naribanim zestom limuna. Sve sastojke sjedinite u meko i elastično tijesto. Stavite ga u zdjelu i prekrijte folijom ili čistom kuhinjskom krpom, kako se ne bi stvorila korica.
  3. Za punjenje, narežite jabuke i pirjajte ih na 20 g maslaca i bijelog šećera dok ne omekšaju. Maknite s vatre i ostavite da se ohlade. Preostali maslac pomiješajte sa smeđim šećerom i cimetom.
  4. Tijesto razvaljajte u pravokutan oblik. Ravnomjerno ga obrubite i narežite na trake. Premažite tijesto s aromatičnim maslacem i na to stavite jabuke. Svaku traku zarolajte tako da prvu zarolanu stavite kao produžetak druge i nastavite rolati. Na kraju trebate dobiti jednu veliku rolu.
  5. Prebacite na okrugli lim za pečenje, obložen namašćenim papirom za pečenje. Ostavite sa strane da se diže.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 20 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
  7. Za preljev, prosijte šećer u prahu i pomiješajte ga s kavom i mlijekom.
  8. Prelijte po još uvijek toploj roladi od cimeta i poslužite.

Sastojci

Za tijesto:

  • 350 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 180 ml toplog mlijeka
  • 60 g šećera
  • 40 g maslaca
  • 1 vrećica vanili šećera
  • 1 jaje
  • zest 1 limuna

Za punjenje:

  • 2 zelene jabuke
  • 80 g mekanog maslaca
  • 20 g bijelog šećera
  • 60 g smeđeg Muscovado šećera
  • 1 žlica cimeta

Za preljev:

  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žlica mlijeka
  • 2 žlice espresso kave

Povezani recepti