1. Tikvice i Mozzarella sir narežite na ploške debljine 1 cm.
  2. Tikvice začinite sa soli i paprom, te ih posložite u keramičku posudu za pečenje, naizmjenično s Mozzarellom.
  3. U zdjeli istucite jaja, vrhnje, mlijeko i maslinovo ulje. Dodajte češnjak, prethodno pretvoren u pastu s prstohvatom soli, sitno sjeckan timijan, kopar, sol i papar.
  4. Tikvice i Mozzarellu prelijte smjesom, pospite ribanim žutim sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, otprilike 35 minuta.

Sastojci

  • 4 srednje velike tikvice
  • 4 jaja
  • 120 ml mlijeka
  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • 3 grančice timijana
  • 250 g Mozzarella sira
  • 1 vezica kopra
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • soli i papra prema ukusu
  • 150 g žutog sira

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve