Gratinirane tikvice
Recept iz: Lora i Stoyan
- Tikvice i Mozzarella sir narežite na ploške debljine 1 cm.
- Tikvice začinite sa soli i paprom, te ih posložite u keramičku posudu za pečenje, naizmjenično s Mozzarellom.
- U zdjeli istucite jaja, vrhnje, mlijeko i maslinovo ulje. Dodajte češnjak, prethodno pretvoren u pastu s prstohvatom soli, sitno sjeckan timijan, kopar, sol i papar.
- Tikvice i Mozzarellu prelijte smjesom, pospite ribanim žutim sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, otprilike 35 minuta.
Sastojci
- 4 srednje velike tikvice
- 4 jaja
- 120 ml mlijeka
- 120 ml vrhnja za kuhanje
- 3 grančice timijana
- 250 g Mozzarella sira
- 1 vezica kopra
- 1 češanj češnjaka
- 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- soli i papra prema ukusu
- 150 g žutog sira
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom