Pečena cvjetača

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.      

 

 

Sastojci

  • Sastojci
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g zelenih maslina (bez koštica)
  • 1 žličica gorušice
  • soli i bijelog papra po ukusu
  • 4 stručka timijana
  • 1 glavica cvjetače
  • 4 vezice peršina
  • korica 1 limuna

Priprema

  • 1. Zagrijte maslinovo ulje u loncu. Maknite sa štednjaka i ubacite u njega sitno nasjeckan češnjak i masline. Dodajte prethodno u tučku zdrobljene sjemenke gorušice i bijeli papar. Dodajte sol i listiće timijana. Dobro promiješajte.
  • 2. Očistite cvjetaču i cijelu glavicu stavite u lonac kipuće, posoljene vode. Kuhajte cvjetaču dok blago ne omekša.
  • 3. Izvadite cvjetaču, dobro je ocijedite i ostavite je da se ohladi. Zatim je zalijte aromatiziranim maslinovim uljem po ukusu i ostavite 30 minuta da poprimi aromu.
  • 4. Prebacite cvjetaču u lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.
  • 5. Poslužite sa sitno nasjeckanim peršinom i naribanom limunovom koricom.

Povezani recepti

Vidi sve