Opis

Način pripreme:

1. Zagrijte maslinovo ulje u loncu. Maknite sa štednjaka i ubacite u njega sitno nasjeckan češnjak i masline. Dodajte prethodno u tučku zdrobljene sjemenke gorušice i bijeli papar. Dodajte sol i listiće timijana. Dobro promiješajte.

2. Očistite cvjetaču i cijelu glavicu stavite u lonac kipuće, posoljene vode. Kuhajte cvjetaču dok blago ne omekša.

3. Izvadite cvjetaču, dobro je ocijedite i ostavite je da se ohladi. Zatim je zalijte aromatiziranim maslinovim uljem po ukusu i ostavite 30 minuta da poprimi aromu.

4. Prebacite cvjetaču u lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta.

Poslužite sa sitno nasjeckanim peršinom i naribanom limunovom koricom.

Sastojci

Sastojci

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g zelenih maslina (bez koštica)
  • 1 žličica gorušice
  • soli i bijelog papra po ukusu
  • 4 stručka timijana
  • 1 glavica cvjetače
  • 4 vezice peršina
  • korica 1 limuna

Povezani recepti