Krem juha od graška
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 500 g graška (smrznutog)
- 100 g korijena celera
- 1 mali luk
- 100 ml tekućeg punomasnog vrhnja
- 50 g maslaca
- 30 ml maslinovog ulja
- korica 1 limuna
- 2 grančice mente
- 1 grančica ljupčaca
- soli i papra po želji
- Za posluživanje:
- 125 g Mozzarelle
- 50 g oljuštenih sjemenki suncokreta
- soli po želji
Priprema
- Ogulite i nasjeckajte luk i celer nasitno. Zagrijte maslinovo ulje i maslac u tavi te popržite luk i celer dok ne postanu zlaćani.
- Dodajte grašak. Ulijte oko 500 ml vode. Začinite solju i paprom te promiješajte. Kuhajte oko 15 minuta dok grašak ne omekša.
- Dodajte mentu i ljupčac. Napravite pire i procijedite.
- Zagrijte procijeđenu juhu skupa s vrhnje. Zatim uklonite s vatre začinite naribanom koricom limuna.
- Svaku porciju poslužite sa sjemenkama suncokreta, koje ste prethodno popržili s malo soli i namrvljenom Mozzarellom.34www
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Shane Delia
Havuc (mrkve, kim i jogurt)
Recepti Mary Berry
Jednostavna juha od poriluka
Recepti Donal Skehan
Gusta riblja juha s rajčicom i grahom