Krem juha od graška

Krem juha od graška

Opis

Način pripreme:

  1. Ogulite i nasjeckajte luk i celer nasitno. Zagrijte maslinovo ulje i maslac u tavi te popržite luk i celer dok ne postanu zlaćani.
  2. Dodajte grašak. Ulijte oko 500 ml vode. Začinite solju i paprom te promiješajte. Kuhajte oko 15 minuta dok grašak ne omekša.
  3. Dodajte mentu i ljupčac. Napravite pire i procijedite.
  4. Zagrijte procijeđenu juhu skupa s vrhnje. Zatim uklonite s vatre začinite naribanom koricom limuna.
    1. Svaku porciju poslužite sa sjemenkama suncokreta, koje ste prethodno popržili s malo soli i namrvljenom Mozzarellom.34www

Sastojci

  • 500 g graška (smrznutog)
  • 100 g korijena celera
  • 1 mali luk
  • 100 ml tekućeg punomasnog vrhnja
  • 50 g maslaca
  • 30 ml maslinovog ulja
  • korica 1 limuna
  • 2 grančice mente
  • 1 grančica ljupčaca
  • soli i papra po želji

 

  • Za posluživanje:
  • 125 g Mozzarelle
  • 50 g oljuštenih sjemenki suncokreta
  • soli po želji

Povezani recepti