Opis
Način pripreme:
- Ogulite i nasjeckajte luk i celer nasitno. Zagrijte maslinovo ulje i maslac u tavi te popržite luk i celer dok ne postanu zlaćani.
- Dodajte grašak. Ulijte oko 500 ml vode. Začinite solju i paprom te promiješajte. Kuhajte oko 15 minuta dok grašak ne omekša.
- Dodajte mentu i ljupčac. Napravite pire i procijedite.
- Zagrijte procijeđenu juhu skupa s vrhnje. Zatim uklonite s vatre začinite naribanom koricom limuna.
- Svaku porciju poslužite sa sjemenkama suncokreta, koje ste prethodno popržili s malo soli i namrvljenom Mozzarellom.34www
Sastojci
- 500 g graška (smrznutog)
- 100 g korijena celera
- 1 mali luk
- 100 ml tekućeg punomasnog vrhnja
- 50 g maslaca
- 30 ml maslinovog ulja
- korica 1 limuna
- 2 grančice mente
- 1 grančica ljupčaca
- soli i papra po želji
- Za posluživanje:
- 125 g Mozzarelle
- 50 g oljuštenih sjemenki suncokreta
- soli po želji