Varivo od graha i slanine
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 300 g bijelog graha
- 400 g slanine
- 1 pečena crvena paprika
- 1 poriluk (samo bijeli dio)
- 1 korijen peršina
- 1 mrkva
- 1/2 žličice metvice
- 2 žlice masti
- 1/4 žličice divljeg kima
- 2 žličice dimljene paprike
- 1 žlica pasirane rajčice
- sol i papar po ukusu
- svježi peršin za ukrašavanje
Priprema
- 1. Namočiti grah u hladnoj vodi preko noći, a zatim ga procijediti. Uliti vodu, prokuhati grah pa procijediti. Ponovno doliti vodu i ostaviti da prokuha.
- 2. Očistiti poriluk, oguliti mrkvu, peršin i pečene paprike. Sitno nasjeckati povrće.
- 3. Narezati meso na kockice, staviti sol i ispržiti u masti dok ne postane zlatno. Izvaditi iz tave.
- 4. Staviti kim u istu tavu i kratko propržiti. Dodati povrće i pržiti dok sve ne omekša.
- 5. Staviti meso i isprženo povrće u tavu s grahom. Začiniti metvicom. Kuhati dok se grah sasvim ne skuha.
- 6. Zagrijati preostalu mast i umutiti dimljenu papriku i koncentrat rajčice. Uliti punu šeflju variva u tavu i kuhati još 10 minuta. Začiniti solju i servirati sa svježim peršinom.
- Savjeti:
- Po želji, može se dodati i 3 do 4 češnja češnjaka i popržiti ga s preostalim povrćem.
- Malo pripremljenog variva može se i procijediti, onda vratiti u tavu i promiješati. Dobit ćete varivo bolje teksture
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Goveđa juha s rižinim rezancima (pho bo)
Recepti Mark Moriarty
Minestrone
Recepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Juha od bukovača s rižom
Recepti Lora i Stoyan
Pileća juha s limunom
Recepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)