Pečeno povrće s kremom od indijskih oraščića
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Za povrće:
- 2 vezice mrkvi
- 1 manja glavica cvjetače
- 3 crvene paprike
- 100 g smrznutog graška (sobne temperature)
- 1/2 žličice ruja
- 1/2 žličice origana
- 1/2 žličice mažurana
- 1 žličica sezama
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 limuna
- soli po ukusu
- Za kremu od indijskih oraščića:
- 150 g indijskih oraščića
- 1 žlica delikatesnog francuskog kvasca
- 1 češanj češnjaka
- 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 limuna
- soli po ukusu
- Za ukrašavanje:
- 20 - 30 g bučinih sjemenki
- rukole
Priprema
- 1. Mrkve, cvjetaču i paprike operite i narežite. Povrće začinite s mažuranom, rujom i origanom. Pospite sezamom, sokom limuna, maslinovim uljem i soli.
- 2. Mrkve stavite na jedan lim za pečenje, a paprike i cvjetaču stavite na drugi. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C, otprilike 15 minuta.
- 3. Indijske oraščiće natopite u hladnoj vodi barem 4 sata. Zatim ih isperite, ocijedite i osušite. U blender stavite sok limuna, maslinovo ulje, indijske oraščiće, kvasac, češnjak i soli po želji. Dok blender radi, ulijte 1 čašu tople vode (u malim dozama), sve dok krema ne postigne željenu teksturu. Začinite sa soli.
- 4. Na suhoj tavi kratko tostirajte bučine sjemenke. U loncu s kipućom vodom,kratko blanširajte grašak.
- 5. Za posluživanje, žlicom izvadite kremu od indijskih oraščića na tanjur, povrće složite po vrhu, dodajte grašak, ukrasite listovima rukole i tostiranim bučinim sjemenkama
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu