Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 27 Rujan u 11:30 | Ponedjeljak 27 Rujan u 16:30

Opis

  1. Mrkve, cvjetaču i paprike operite i narežite. Povrće začinite s mažuranom, rujom i origanom. Pospite sezamom, sokom limuna, maslinovim uljem i soli.
  2. Mrkve stavite na jedan lim za pečenje, a paprike i cvjetaču stavite na drugi. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C, otprilike 15 minuta.
  3. Indijske oraščiće natopite u hladnoj vodi barem 4 sata. Zatim ih isperite, ocijedite i osušite. U blender stavite sok limuna, maslinovo ulje, indijske oraščiće, kvasac, češnjak i soli po želji. Dok blender radi, ulijte 1 čašu tople vode (u malim dozama), sve dok krema ne postigne željenu teksturu. Začinite sa soli.
  4. Na suhoj tavi kratko tostirajte bučine sjemenke. U loncu s kipućom vodom,kratko blanširajte grašak.
  5. Za posluživanje, žlicom izvadite kremu od indijskih oraščića na tanjur, povrće složite po vrhu, dodajte grašak, ukrasite listovima rukole i tostiranim bučinim sjemenkama.

Sastojci

Za povrće:

  • 2 vezice mrkvi
  • 1 manja glavica cvjetače
  • 3 crvene paprike
  • 100 g smrznutog graška (sobne temperature)
  • 1/2 žličice ruja
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice mažurana
  • 1 žličica sezama
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 limuna
  • soli po ukusu

Za kremu od indijskih oraščića:

  • 150 g indijskih oraščića
  • 1 žlica delikatesnog francuskog kvasca
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 limuna
  • soli po ukusu

Za ukrašavanje:

  • 20 - 30 g bučinih sjemenki
  • rukole

Povezani recepti