Opis
Priprema:
1. Pomiješati brašno sa solju u velikoj posudi. Napraviti udubinu u sredini.
2. Zagrijati mlijeko i jogurt i u njima rastopiti kvasac. Ostaviti da fermentira.
3. Uliti smjesu s mlijekom u udubinu brašna, dodati šećer i maslinovo ulje i zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti sa strane da naraste.
4. Podijeliti tijesto na 6 kugli. Valjkom oblikovati duge štruce. Premazati ih maslinovim uljem. Ostaviti da se dignu.
5. Namazati bjelanjkom i posipati s 2 vrste sezama. Ostaviti da odmori još 10 minuta.
6. Zagrijati pećnicu na 220 ºC (na vrući zrak). Peći štruce u pećnici 6 do 8 minuta.
Sastojci
Sastojci
- 500 g brašna
- 150 ml mlijeka
- 120 g jogurta
- 1/2 kockice svježeg kvasca
- ml maslinovog ulja + dodatno za mazanje
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 1 žlica bijelog sezama
- 1 žlica crnog sezama
- 1 jaje za mazanje