Opis

Priprema:

1. Pomiješati brašno sa solju u velikoj posudi. Napraviti udubinu u sredini.

2. Zagrijati mlijeko i jogurt i u njima rastopiti kvasac. Ostaviti da fermentira.

3. Uliti smjesu s mlijekom u udubinu brašna, dodati šećer i maslinovo ulje i zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti sa strane da naraste.

4. Podijeliti tijesto na 6 kugli. Valjkom oblikovati duge štruce. Premazati ih maslinovim uljem. Ostaviti da se dignu.

5. Namazati bjelanjkom i posipati s 2 vrste sezama. Ostaviti da odmori još 10 minuta.

6. Zagrijati pećnicu na 220 ºC (na vrući zrak). Peći štruce u pećnici 6 do 8 minuta. 

Sastojci

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 150 ml mlijeka
  • 120 g jogurta
  • 1/2 kockice svježeg kvasca
  • ml maslinovog ulja + dodatno za mazanje
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica bijelog sezama
  • 1 žlica crnog sezama
  • 1 jaje za mazanje

Povezani recepti