Patka s mlincima
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 cijela patka
- 100 g maslaca
- 100 g meda
- 2 – 3 limuna
- 3 – 4 grančice timijana
- 1/2 žličice mljevene paprike
- Sol i papar po želji
- 150 - 160 g mlinaca
Priprema
- 1. Opranu i osušenu patku začinite solju i paprom izvana i iznutra. Zavežite joj noge da se ne otvori kod pečenja. Zarežite kožu u križ.
- 2. Stavite patku na obloženi lim za pečenje. Premažite je omekšalim maslacem, mljevenom paprikom, solju i paprom.
- 3. Položite je prsima prema gore i prekrijte je papirom na pečenje a lim aluminijskom folijom. Pecite na 150 ºC bez ventilatora oko 3 sata.
- 4. Kuhajte sok od limuna, med i timijan dok se ne zgusnu.
- 5. Uklonite foliju i premažite patku mješavinom s medom. Pecite na 180 ºC dok ne poprimi zlatnu boju.
- 6. Iskidane mlince kuhajte u posoljenoj vodi 3 - 5 minuta.
- 7. Patku poslužite s mlincima prelivenim masnoćom od pečenja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha