Pečeni zec s mladim krumpirima i senfom
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 ohlađeni zec (bez glave)
- 1,2 kg mladog krumpira
- 1 svežanj mladog luka
- 1 svežanj mladog češnjaka
- 1 svežanj mrkve
- 2 žlice senfa s cijelim sjemenkama gorušice
- 1 žlica meda
- sok 1/2 limuna
- 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 čaša bijelog vina
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 1 svežnjić peršina
- 1 svežnjić kopra
- svježe majčine dušice po ukusu
- soli i papra po ukusu
- 1 francuski kruh za posluživanje
Priprema
- 1. Zeca razrežite, posolite i popaprite. U zdjeli pomiješajte senf, med, sok limuna, dvije žlice maslinovog ulja, sol, papar i listiće majčine dušice. Smjesom zalijte zeca, meso promiješajte i na 30 minuta stavite u hladnjak.
- 2. U međuvremenu pripremite povrće. Mrkve razrežite po dužini, krumpire raspolovite, a luk i češnjak krupno narežite. Rasporedite ih u pleh, posolite, popaprite i pokapajte preostalim maslinovim uljem.
- 3. Povrće zalijte vinom i temeljcem, gore naslažite komade zečevine i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko sat i 30 minuta ili dok se ne ispeku.
- 4. Pospite ih koprom i peršinom te poslužite s prepečenim kruhom.