Pečeni zec s mladim krumpirima i senfom

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 1 ohlađeni zec (bez glave)
  • 1,2 kg mladog krumpira
  • 1 svežanj mladog luka
  • 1 svežanj mladog češnjaka
  • 1 svežanj mrkve
  • 2 žlice senfa s cijelim sjemenkama gorušice
  • 1 žlica meda
  • sok 1/2 limuna
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 čaša bijelog vina
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 1 svežnjić peršina
  • 1 svežnjić kopra
  • svježe majčine dušice po ukusu
  • soli i papra po ukusu
  • 1 francuski kruh za posluživanje

Priprema

  • 1. Zeca razrežite, posolite i popaprite. U zdjeli pomiješajte senf, med, sok limuna, dvije žlice maslinovog ulja, sol, papar i listiće majčine dušice. Smjesom zalijte zeca, meso promiješajte i na 30 minuta stavite u hladnjak.
  • 2. U međuvremenu pripremite povrće. Mrkve razrežite po dužini, krumpire raspolovite, a luk i češnjak krupno narežite. Rasporedite ih u pleh, posolite, popaprite i pokapajte preostalim maslinovim uljem.
  • 3. Povrće zalijte vinom i temeljcem, gore naslažite komade zečevine i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko sat i 30 minuta ili dok se ne ispeku.
  • 4. Pospite ih koprom i peršinom te poslužite s prepečenim kruhom.