1. Batat ogulite i narežite na komade. Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Ogulite i naribajte đumbir.
  2. U loncu zagrijte maslinovo ulje i pržite komorač i đumbir. Dodajte luk i češnjak, promiješajte sve zajedno.
  3. Ulijte dovoljno vode da sve prekrijete (1.5 l) i začinite sa soli. Kuhajte juhu 20 minuta ili dok povrće ne omekša.
  4. Ulijte vrhnje, ispasirajte i procijedite. Poslužite s nasjeckanim lješnjacima, paprom i malo maslinovog ulja.

Sastojci

  • 600 g batata
  • 1 mali luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 20 g đumbira
  • 150 ml vrhnja za kuhanje (35%)
  • 70 g tostiranih lješnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • sol i papar prema ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve