Juha od batata s tostiranim lješnjacima
Recept iz: Lora i Stoyan
- Batat ogulite i narežite na komade. Sitno nasjeckajte luk i češnjak. Ogulite i naribajte đumbir.
- U loncu zagrijte maslinovo ulje i pržite komorač i đumbir. Dodajte luk i češnjak, promiješajte sve zajedno.
- Ulijte dovoljno vode da sve prekrijete (1.5 l) i začinite sa soli. Kuhajte juhu 20 minuta ili dok povrće ne omekša.
- Ulijte vrhnje, ispasirajte i procijedite. Poslužite s nasjeckanim lješnjacima, paprom i malo maslinovog ulja.
Sastojci
- 600 g batata
- 1 mali luk
- 2 češnja češnjaka
- 20 g đumbira
- 150 ml vrhnja za kuhanje (35%)
- 70 g tostiranih lješnjaka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žličica sjemenki komorača
- sol i papar prema ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Riblja juha sa zelenim umakom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
Recepti Lora i Stoyan
Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od crvene leće
Recepti Lora i Stoyan
Talijanska svadbena juha
Recepti Lora i Stoyan
Juha od kobasice i ječma