Pereci

Način pripreme:

1. Rastopite kvasac u 50 ml tople vode skupa sa šećerom i ostavite dok ne zamiriše.

2. Rastopite maslac. U posudu dodajte brašno, sol, rastopljen maslac, mirisavi kvasac i 250 ml vode. Zamijesite glatko i elastično tijesto, koje se ne lijepi za prste.  Prebacite kuglu tijesta u čistu posudu i prekrijte je folijom.  Ostavite tijesto na toplom mjestu da se digne.

3. Podijelite tijesto na 8 dijelova i od svakog oblikujte fitilj. Od svakog fitilja oblikujte perec.

4. U lonac ulijte 2.5 litre vode i dodajte sodu. Kad voda zakipi, spustite perece u nju na 30 sekunda. Izvadite ih i poredajte na lim obložen papirom za pečenje. Namažite ih prethodno razmućenim žumanjkom s malo vode i posipajte ih morskom solju. Pecite perece u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta.

Sastojci

  • Sastojci
  • 1/2 kocke svježeg kvasca (21 g)
  • 1 žlica šećera
  • 4 žlice maslaca
  • 500 g brašna
  • 2 žličice soli
  • 120 g soda bikarbone
  • 1 žutanjak
  • morska sol za posipanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve