Pereci
Recept iz: Lora i Stoyan

Način pripreme:
1. Rastopite kvasac u 50 ml tople vode skupa sa šećerom i ostavite dok ne zamiriše.
2. Rastopite maslac. U posudu dodajte brašno, sol, rastopljen maslac, mirisavi kvasac i 250 ml vode. Zamijesite glatko i elastično tijesto, koje se ne lijepi za prste. Prebacite kuglu tijesta u čistu posudu i prekrijte je folijom. Ostavite tijesto na toplom mjestu da se digne.
3. Podijelite tijesto na 8 dijelova i od svakog oblikujte fitilj. Od svakog fitilja oblikujte perec.
4. U lonac ulijte 2.5 litre vode i dodajte sodu. Kad voda zakipi, spustite perece u nju na 30 sekunda. Izvadite ih i poredajte na lim obložen papirom za pečenje. Namažite ih prethodno razmućenim žumanjkom s malo vode i posipajte ih morskom solju. Pecite perece u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta.
Sastojci
- Sastojci
- 1/2 kocke svježeg kvasca (21 g)
- 1 žlica šećera
- 4 žlice maslaca
- 500 g brašna
- 2 žličice soli
- 120 g soda bikarbone
- 1 žutanjak
- morska sol za posipanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama