Povrtna fritaja
Recept iz: Lora i Stoyan
Način pripreme:
- Grubo nasjeckajte mladi luk. Narežite krumpir i čili papričice na prstene. Istucite jaja sa soju i paprom.
- Istucite maslac u dubokoj tavi za prženje. Dodajte luk, papar i krumpire te dodajte sol. Pržite dok ne posmeđi. Dodajte grašak i umiješajte dok ne omekša.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dodajte jaja povrću i promiješajte. Dodajte cherry rajčice. Nakapajte maslinovim uljem, dodajte sol i stavite tacu u pećnicu.
- Pecite oko 10 minuta. Posipajte izmrvljenim sirom dok je fritaja još topla. Poslužite s listićima bosiljka.
*Pecite u pećnici na vrući zrak.
Savjet: Ako nemate tavu za prženje s vatrostalnim drškama, premjestite sadržaj na lim i zapecite u pećnici.
Sastojci
- 8 jaja
- 1 svežanj mladog luka
- 200 g kuhanih mladih krumpira
- 120 g smrznutog graška
- 1 zelena čili papričica
- 80 g kravljeg sira
- 200 g cherry rajčica
- 30 g maslaca
- 30 ml maslinovog ulja
- Soli i papra prema ukusu
- Svježi bosiljak za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom