Povrtna fritaja
Recept iz: Lora i Stoyan
Način pripreme:
- Grubo nasjeckajte mladi luk. Narežite krumpir i čili papričice na prstene. Istucite jaja sa soju i paprom.
- Istucite maslac u dubokoj tavi za prženje. Dodajte luk, papar i krumpire te dodajte sol. Pržite dok ne posmeđi. Dodajte grašak i umiješajte dok ne omekša.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dodajte jaja povrću i promiješajte. Dodajte cherry rajčice. Nakapajte maslinovim uljem, dodajte sol i stavite tacu u pećnicu.
- Pecite oko 10 minuta. Posipajte izmrvljenim sirom dok je fritaja još topla. Poslužite s listićima bosiljka.
*Pecite u pećnici na vrući zrak.
Savjet: Ako nemate tavu za prženje s vatrostalnim drškama, premjestite sadržaj na lim i zapecite u pećnici.
Sastojci
- 8 jaja
- 1 svežanj mladog luka
- 200 g kuhanih mladih krumpira
- 120 g smrznutog graška
- 1 zelena čili papričica
- 80 g kravljeg sira
- 200 g cherry rajčica
- 30 g maslaca
- 30 ml maslinovog ulja
- Soli i papra prema ukusu
- Svježi bosiljak za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom