Povrtna fritaja

Način pripreme:

  1. Grubo nasjeckajte mladi luk. Narežite krumpir i čili papričice na prstene. Istucite jaja sa soju i paprom.
  2. Istucite maslac u dubokoj tavi za prženje. Dodajte luk, papar i krumpire te dodajte sol. Pržite dok ne posmeđi. Dodajte grašak i umiješajte dok ne omekša.
  3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dodajte jaja povrću i promiješajte. Dodajte cherry rajčice. Nakapajte maslinovim uljem, dodajte sol i stavite tacu u pećnicu.
  4. Pecite oko 10 minuta. Posipajte izmrvljenim sirom dok je fritaja još topla. Poslužite s listićima bosiljka.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak.

Savjet: Ako nemate tavu za prženje s vatrostalnim drškama, premjestite sadržaj na lim i zapecite u pećnici.

Sastojci

  • 8 jaja
  • 1 svežanj mladog luka
  • 200 g kuhanih mladih krumpira
  • 120 g smrznutog graška
  • 1 zelena čili papričica
  • 80 g kravljeg sira
  • 200 g cherry rajčica
  • 30 g maslaca
  • 30 ml maslinovog ulja
  • Soli i papra prema ukusu
  • Svježi bosiljak za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve