Piletina u zemljanom loncu

Priprema:

1. Razdvojiti batke i karabatake. Začiniti solju i paprom.

2. Krupno narezati luk, češnjak, špinat, peršin, origano i sušene rajčice.

3. Popržiti brašno u suhoj tavi.

4. U posudi pomiješati meso sa zelenim povrćem, brašnom, paprikom, paprom, lovorovim listom i soli po ukusu.

5. Smjesu prebaciti u zemljanu posudu. Odozgo staviti piletinu. Zaliti mlijekom i vinom. Ako je potrebno, dodati vodu. Zaliti rastopljenim maslacem.

6. Poklopiti posudu i peći na 150 ºC (na vrući zrak) oko 2 sata. Skinuti poklopac i peći dok sastojci ne postanu zlatni.

Sastojci

  • Sastojci
  • 4 batka i karabatka
  • 4 stručka mladog luka
  • 1 stručak mladog češnjaka
  • 1 vezica peršina
  • 100 g mladog špinata
  • 40 g sušenih rajčica (u ulju)
  • 2 grančice svježeg origana
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml bijelog vina
  • 50 g brašna
  • 1 lovorov list
  • 1 žlica paprike
  • 1 žličica papra u zrnu
  • sol i papar po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve