Piletina u zemljanom loncu
Recept iz: Lora i Stoyan

Priprema:
1. Razdvojiti batke i karabatake. Začiniti solju i paprom.
2. Krupno narezati luk, češnjak, špinat, peršin, origano i sušene rajčice.
3. Popržiti brašno u suhoj tavi.
4. U posudi pomiješati meso sa zelenim povrćem, brašnom, paprikom, paprom, lovorovim listom i soli po ukusu.
5. Smjesu prebaciti u zemljanu posudu. Odozgo staviti piletinu. Zaliti mlijekom i vinom. Ako je potrebno, dodati vodu. Zaliti rastopljenim maslacem.
6. Poklopiti posudu i peći na 150 ºC (na vrući zrak) oko 2 sata. Skinuti poklopac i peći dok sastojci ne postanu zlatni.
Sastojci
- Sastojci
- 4 batka i karabatka
- 4 stručka mladog luka
- 1 stručak mladog češnjaka
- 1 vezica peršina
- 100 g mladog špinata
- 40 g sušenih rajčica (u ulju)
- 2 grančice svježeg origana
- 200 ml mlijeka
- 100 ml bijelog vina
- 50 g brašna
- 1 lovorov list
- 1 žlica paprike
- 1 žličica papra u zrnu
- sol i papar po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom