Varivo s janjetinom i gremolata
Recept iz: Lora i Stoyan

Način pripreme:
- Začinite meso solju i paprom te zapržite u tavi na maslinovom ulju. Izvadite iz tave.
- U istoj tavi zapržite sitno sjeckani luk i češnjak dok ne posmeđe. Deglazirajte vinom. Dodajte lovorov list. Ulijte temeljac i rajčice.
- Dodajte metvicu i začinite solju i paprom po ukusu. Vratite meso u tavu. Kuhajte poklopljeno na slaboj vatri oko 3 sata. Maknite poklopac i kuhajte još 30 - 40 minuta dok se umak ne reducira.
- Za gremolatu, naribajte koricu limuna i naranče. Nasjeckajte sitno peršin, ružmarin i češnjak. Sve pomiješajte.
- Poslužite janjetinu s gremolatom.
Sastojci
- 1 janjeći vrat (narezan na prstene)
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2 luka
- 250 ml crnog vina
- 250 ml goveđeg temeljca
- 1 narezanih pelata iz konzerve (400 g)
- 2 lovorova lista
- 1 grančica metvice
- soli i papra po ukusu
- Za gremolatu:
- Korica jedne naranče
- Korica jednog limuna
- 4 grančice peršina
- 1 češanj češnjaka
- 1 grančica ružmarina
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom