Varivo s janjetinom i gremolata

Varivo s janjetinom i gremolata
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 5 Travanj u 01:50 | Nedjelja 5 Travanj u 02:15

Opis

Način pripreme:

  1. Začinite meso solju i paprom te zapržite u tavi na maslinovom ulju. Izvadite iz tave.
  2. U istoj tavi zapržite sitno sjeckani luk i češnjak dok ne posmeđe. Deglazirajte vinom. Dodajte lovorov list. Ulijte temeljac i rajčice.
  3. Dodajte metvicu i začinite solju i paprom po ukusu. Vratite meso u tavu. Kuhajte poklopljeno na slaboj vatri oko 3 sata. Maknite poklopac i kuhajte još 30 - 40 minuta dok se umak ne reducira.
  4. Za gremolatu, naribajte koricu limuna i naranče. Nasjeckajte sitno peršin, ružmarin i češnjak. Sve pomiješajte.
  5. Poslužite janjetinu s gremolatom.

Sastojci

  • 1 janjeći vrat (narezan na prstene)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 luka
  • 250 ml crnog vina
  • 250 ml goveđeg temeljca
  • 1 narezanih pelata iz konzerve (400 g)
  • 2 lovorova lista

 

  • 1 grančica metvice
  • soli i papra po ukusu

Za gremolatu:

  • Korica jedne naranče
  • Korica jednog limuna
  • 4 grančice peršina
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 grančica ružmarina

Povezani recepti