Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 150 g čokoladnih keksa
  • 50 g maslaca
  • 700 g kremastog sira
  • 2 jaja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 200 g bijele čokolade
  • 150 g šećera
  • 10 g bourbon vanilija šećera
  • 4 limete
  • čips od limete za ukrašavanje

Priprema

  • 1. Kekse zalijte rastopljenim maslacem i usitnite u sjeckalici. Istresite ih u kalup, ravnomjerno rasporedite i dobro pritisnite da napravite podlogu. Deset je minuta zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici, na 180 °C.
  • 2. Kremasti sir sjedinite s kiselim vrhnjem, jajima i šećerom. Začinite ih ribanom koricom sve četiri i sokom dijela limeta.
  • 3. Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u smjesu kremastog sira.
  • 4. Kremu nanesite i ravnomjerno rasporedite po podlozi. Cheesecake pecite u vodenoj kupelji, oko sat vremena u prethodno zagrijanoj pećnici, na 150 °C.
  • 5. Ohladite ga i poslužite s čipsom od limete.

Povezani recepti

Vidi sve