Labneh (sir od jogurta) s orašastim plodovima i Zaatarom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1.5 kg jogurta
- 100 g oguljenih pistacija
- 2 grančice mente
- 1 žlica Zaatar mješavine začina
- 60 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- Sol
- Kruh:
- 1 paket lavaša (turske lepinje)
- Maslinovo ulje
- Zaatar mješavina začina
Priprema
- 1. Posolite jogurt i stavite ga u sirnu maramu. Pustite da se cijedi 1 - 2 dana u hladnjaku. Prema potrebi, dodajte još soli. Začinite češnjakom u prahu.
- 2. U protvanu, istrgajte lepinje na veće komade, pokapajte maslinovim uljem, začinite Zaatarom, promiješajte i stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 180 stupnjeva. Prepecite dok lepinje ne poprime zlatnu boju i postanu hrskave, oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite ih.
- 3. Nasjeckajte pistacije i pomiješajte ih s mješavinom začina Zaatar i sitno nasjeckanom mentom.
- 4. Stavite Labneh u duboki tanjur i pospite aromatičnom mješavinom. Pokapajte extra djevičanskim maslinovim uljem. Poslužite s hrskavim lepinjama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nico Reynolds
Bakin ljuti umak
Recepti Nico Reynolds
Argentinski umak chimichurri
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Lora i Stoyan
Umak od ovčjeg sira s pečenim lukom i sezamom
Recepti Lora i Stoyan
Humus od cikle
Recepti Primož Dolničar
Umak od čilija
Recepti Holandez umak s estragonom
Recepti Preljev od indijskih oraščića i senfa
Recepti Pikantni Chutney