Labneh (sir od jogurta) s orašastim plodovima i Zaatarom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1.5 kg jogurta
- 100 g oguljenih pistacija
- 2 grančice mente
- 1 žlica Zaatar mješavine začina
- 60 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- Sol
- Kruh:
- 1 paket lavaša (turske lepinje)
- Maslinovo ulje
- Zaatar mješavina začina
Priprema
- 1. Posolite jogurt i stavite ga u sirnu maramu. Pustite da se cijedi 1 - 2 dana u hladnjaku. Prema potrebi, dodajte još soli. Začinite češnjakom u prahu.
- 2. U protvanu, istrgajte lepinje na veće komade, pokapajte maslinovim uljem, začinite Zaatarom, promiješajte i stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 180 stupnjeva. Prepecite dok lepinje ne poprime zlatnu boju i postanu hrskave, oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite ih.
- 3. Nasjeckajte pistacije i pomiješajte ih s mješavinom začina Zaatar i sitno nasjeckanom mentom.
- 4. Stavite Labneh u duboki tanjur i pospite aromatičnom mješavinom. Pokapajte extra djevičanskim maslinovim uljem. Poslužite s hrskavim lepinjama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Vinegret s artičokama
Recepti Nico Reynolds
Bakin ljuti umak
Recepti Nico Reynolds
Argentinski umak chimichurri
Recepti Adam Liaw
Umak od čilija
Recepti Tom Kerridge
Umak od dimljenih patliđana sa somunima pečenim na roštilju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Ajvar i Lutenica
Recepti Lora i Stoyan
Umak od ovčjeg sira s pečenim lukom i sezamom
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu