Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 25 Listopad u 03:25 | Nedjelja 25 Listopad u 03:50

Opis

  1. Posolite jogurt i stavite ga u sirnu maramu. Pustite da se cijedi 1 - 2 dana u hladnjaku. Prema potrebi, dodajte još soli. Začinite češnjakom u prahu.
  2. U protvanu, istrgajte lepinje na veće komade, pokapajte maslinovim uljem, začinite Zaatarom, promiješajte i stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 180 stupnjeva. Prepecite dok lepinje ne poprime zlatnu boju i postanu hrskave, oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite ih.
  3. Nasjeckajte pistacije i pomiješajte ih s mješavinom začina Zaatar i sitno nasjeckanom mentom.
  4. Stavite Labneh u duboki tanjur i pospite aromatičnom mješavinom. Pokapajte extra djevičanskim maslinovim uljem. Poslužite s hrskavim lepinjama.

Sastojci

  • 1.5 kg jogurta
  • 100 g oguljenih pistacija
  • 2 grančice mente
  • 1 žlica Zaatar mješavine začina
  • 60 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • Sol

Kruh:

  • 1 paket lavaša (turske lepinje)
  • Maslinovo ulje
  • Zaatar mješavina začina

Povezani recepti