Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 400 ml mlijeka
  • 250 g šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 6 jaja
  • 200 g jagoda
  • 2 žlice meda
  • 1/4 žličice vanilije u prahu
  • slanog karamela po ukusu

Priprema

  • 1. Zagrijte mlijeko sa 150 g šećera i vanilijom. Ubacite svježe mljeven slani karamel, po ukusu, pa mlijeko odložite da se ohladi.
  • 2. Jaja umutite sa slatkim vrhnjem i mlijekom.
  • 3. Preostali šećer topite da se karamelizira pa ga rasporedite u metalne kalupe.
  • 4. U kalupe dolijte smjesu mlijeka i jaja. Pecite ih u vodenoj kupelji, 20-30 minuta na 180 °C. Odložite ih da se ohlade.
  • 5. Narežite jagode i začinite ih medom te slanim karamelom.
  • 6. Karamel-kreme preokrenite te poslužite s jagodama i još slanog karamela.

Povezani recepti

Vidi sve