Karamel-krema s jagodama
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 400 ml mlijeka
- 250 g šećera
- 200 ml slatkog vrhnja
- 6 jaja
- 200 g jagoda
- 2 žlice meda
- 1/4 žličice vanilije u prahu
- slanog karamela po ukusu
Priprema
- 1. Zagrijte mlijeko sa 150 g šećera i vanilijom. Ubacite svježe mljeven slani karamel, po ukusu, pa mlijeko odložite da se ohladi.
- 2. Jaja umutite sa slatkim vrhnjem i mlijekom.
- 3. Preostali šećer topite da se karamelizira pa ga rasporedite u metalne kalupe.
- 4. U kalupe dolijte smjesu mlijeka i jaja. Pecite ih u vodenoj kupelji, 20-30 minuta na 180 °C. Odložite ih da se ohlade.
- 5. Narežite jagode i začinite ih medom te slanim karamelom.
- 6. Karamel-kreme preokrenite te poslužite s jagodama i još slanog karamela.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega
Recepti Lora i Stoyan
Mini gibanice od pirovog brašna
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke s kvascem
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kompot od marelica
Recepti Primož Dolničar
Kompot od krušaka
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od šljiva
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kokosi