Slavenski gulaš
Recept iz: Lora i Stoyan
- Na kockice narežite paprike, mrkve, tikvice i krumpire.
- Na sitno nasjeckajte luk i češnjak. Ispržite ih na ulju. Dodajte riži i nastavite pržiti. Kada je gotovo, prebacite na lim za pečenje.
- U istu tavu dodajte preostalo ulje i prepržite tikvice, paprike i mrkve.
- Stavite ih na isti lim s rižom. Dodajte krumpire i masline. Začinite crvenom paprikom, vriskom, soli i paprom.
- Ulijte oko 500 ml vode. Pospite sitno nasjeckanim peršinom.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 50 minuta.
Sastojci
- 2 tikvice
- 2 zelene paprike
- 2 crvene paprike
- 4 mrkve
- 2 krumpira
- 2 luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 konzerva sjeckane rajčice (400 g)
- 200 g riže
- 100 g zelenih maslina (bez koštice)
- 70 ml ulja
- 1/2 vezice peršina
- 1 žličica paprike
- 1 žličica vriska
- sol i papar prema ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom