Salata od pečenog kukuruza i avokada

Salata od pečenog kukuruza i avokada
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 21 Veljača u 00:00 | Petak 21 Veljača u 11:30

Opis

Način pripreme:
1. Premažite kukuruz maslinovim uljem i ispecite na roštilj tavi sa svih strana. Maknite pečeni kukuruz, začinite solju i skinite zrna kukuruza s klipova nožem.

  1. Ogulite krastavac, luk i avokado te ih narežite na kockice. Očistite papriku i narežite je na kockice. Masline narežite na kolutiće. Sitno nasjeckajte peršin.
  2. Pomiješajte kukuruz, masline, rajčice, krastavce, avokado i luk u velikoj zdjeli. Prelijte sokom limete, dodajte peršin, češnjak pretvoren u pastu, maslinovo ulje, origano i soli po ukusu. Promiješajte i ostavite da stoji 10 minuta. Poslužite.

Sastojci

  • 2 klipa kukuruza
  • 200 g miješanih cherry rajčica
  • 1 krastavac
  • 1 avokado
  • 1 crveni luk
  • 1 zelena paprika
  • 50 g Kalamata maslina (otkoštenih)
  • 1/4 vezice peršina
  • 50 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja + dodatno za podmazivanje
  • sok ½ limete
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/2 žličice sušenog origana
  • soli po ukusu

Povezani recepti