Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 16:35 | Subota 4 Prosinac u 00:10

Opis

  1. Paprikama odrežite gornji dio i sačuvajte ih. Paprike očistite od sjemenki.
  2. Slaninu i bijelu masnu slaninu narežite na kockice. Stavite u hladnu tavu, upalite vatru i pržite.
  3. Sitno narežite mladi luk i peršin, zatim prebacite u zdjelu.
  4. Dodajte sirutku, mrvljeni sir, slaninu i bijelu masnu slaninu, zajedno s ostacima masti iz tave.
  5. Začinite sa šarenom soli, dodajte narezanu rajčicu i sitno najseckanu zelenu čili papričicu.
  6. Smjesom punite paprike i poklopite svaku papriku odrezanim vrhom koji ste sačuvali. Pecite u vrućoj pećnici na 200 stupnjeva, otprilike 30 minuta.

Sastojci

  • 8 zelenih paprika
  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 200 g sirutke
  • 200 g dimljene slanine
  • 100 g masne (bijele) slanine
  • 2 stabljike mladog luka
  • 1/2 vezice peršina
  • 1 rajčica
  • 1 zelena čili papričica
  • 1/2 žličice šarene soli

Povezani recepti