Opis
- Kako biste pripremili palačinke, umutite jaja, mlijeko, brašno, kakao, vaniliju i rastopljeni maslac u shakeru dok se ne sjedine. Ohladite u hladnjaku 30 minuta. Ispecite tanke palačinke (oko 10) u tavici premazanoj maslacem.
- Za pripremu kreme, načinite pire od polovice jagoda s kristalnim šećerom i procijedite mješavinu. Dodajte želatinu i ostavite da nabubri. Nasjeckajte preostale jagode.
- Umutite Mascarpone sir sa šećerom u prahu i kratko promiješajte električnom mješalicom. Zagrijte jagode i želatinu nakratko na pari.i dodajte ih kremi od Mascarponea.
- Načinite šlag i dodajte kremi s nasjeckanim jagodama i kokosovim brašnom. Nakratko ohladite u hladnjaku.
- Premažite vodom kalup za terrine i omotajte ga plastičnim omotom. Prekrijte dno i stranice kalupa s dvije palačinke, čiji krajevi neka lagano prelaze preko rubova kalupa.
- Upotrijebite šest palačinki i dio kreme za čvrste rolice od palačinki jednake debljine.
Dio kreme premažite na dno posude i poslažite red rolica od palačinki. Premažite ih kremom i posložite ostale rolice. Premažite s ostatkom kreme. Prekrijte krajevima palačinki i prekrijte preostalom praznom palačinkom. Prekrijte aluminijskom folijom i ohladite u hladnjaku najmanje četiri sata.
- Izvadite desert iz kalupa, maknite foliju i, ako je potrebno, odrežite krajeve rolica kako biste ih poravnali. Posipajte kakaom. Razrežite i poslužite.
Savjeti:
Premažite rubove pečenih palačinki maslacem i umotajte ih u krpu kako se ne bi osušili.
Preostalu kremu (ako je ima) poslužite u odgovarajućoj staklenoj čaši kao zaseban desert.
Sastojci
Palačinke:
- 5 jaja
- 300 g brašna
- 750 ml mlijeka
- 30 g kakaoa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 30 g otopljenog maslaca
Mousse od jagoda:
- 500 g Mascarpone sira (na sobnoj temperaturi)
- 450 g jagoda
- 200 ml slatkog vrhnja (32%)
- 150 g šećera u prahu
- 50 g kristalnog šećera
- 1/2 vrećice želatine
- 100 g kokosovog brašna
- Kakao za posip