Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Palačinke:
  • 5 jaja
  • 300 g brašna
  • 750 ml mlijeka
  • 30 g kakaoa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 30 g otopljenog maslaca
  • Mousse od jagoda:
  • 500 g Mascarpone sira (na sobnoj temperaturi)
  • 450 g jagoda
  • 200 ml slatkog vrhnja (32%)
  • 150 g šećera u prahu
  • 50 g kristalnog šećera
  • 1/2 vrećice želatine
  • 100 g kokosovog brašna
  • Kakao za posip

Priprema

  • 1. Kako biste pripremili palačinke, umutite jaja, mlijeko, brašno, kakao, vaniliju i rastopljeni maslac u shakeru dok se ne sjedine. Ohladite u hladnjaku 30 minuta. Ispecite tanke palačinke (oko 10) u tavici premazanoj maslacem.
  • 2. Za pripremu kreme, načinite pire od polovice jagoda s kristalnim šećerom i procijedite mješavinu. Dodajte želatinu i ostavite da nabubri. Nasjeckajte preostale jagode.
  • 3. Umutite Mascarpone sir sa šećerom u prahu i kratko promiješajte električnom mješalicom. Zagrijte jagode i želatinu nakratko na pari.i dodajte ih kremi od Mascarponea.
  • 4. Načinite šlag i dodajte kremi s nasjeckanim jagodama i kokosovim brašnom. Nakratko ohladite u hladnjaku.
  • 5. Premažite vodom kalup za terrine i omotajte ga plastičnim omotom. Prekrijte dno i stranice kalupa s dvije palačinke, čiji krajevi neka lagano prelaze preko rubova kalupa.
  • 6. Upotrijebite šest palačinki i dio kreme za čvrste rolice od palačinki jednake debljine. Dio kreme premažite na dno posude i poslažite red rolica od palačinki. Premažite ih kremom i posložite ostale rolice. Premažite s ostatkom kreme. Prekrijte krajevima palačinki i prekrijte preostalom praznom palačinkom. Prekrijte aluminijskom folijom i ohladite u hladnjaku najmanje četiri sata.
  • 7. Izvadite desert iz kalupa, maknite foliju i, ako je potrebno, odrežite krajeve rolica kako biste ih poravnali. Posipajte kakaom. Razrežite i poslužite.
  • Savjeti:
  • Premažite rubove pečenih palačinki maslacem i umotajte ih u krpu kako se ne bi osušili.
  • Preostalu kremu (ako je ima) poslužite u odgovarajućoj staklenoj čaši kao zaseban desert.

Povezani recepti

Vidi sve