Šakšuka s pečenim povrćem
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 6 jaja
- 150 g kiselog sira od ovčjeg mlijeka
- 800 g rajčica
- 4 češnja češnjaka
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 1 luk
- 1/2 stručka peršina
- 1/2 stručka korijandera
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 žličica kima
- 1/2 žličice ljuskica paprike
- soli i papra po ukusu
Priprema
- 1. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Krupno narezati rajčice. Oguliti češnjak. Obložiti lim papirom za pečenje. Staviti paprike i luk s jedne strane lima i rajčicu i češnjak sa suprotne strane. Preliti dijelom maslinovog ulja i posoliti.
- 2. Peći povrće oko 50 minuta dok se ne počne karamelizirati. Izvaditi paprike i luk i oguliti ih. Narezati sve na trake. Prebaciti rajčice i češnjak u duboku posudu i blendati.
- 3. Zagrijati preostalo maslinovo ulje u tavi, koja ima vatrostalnu dršku. Dodati kim, zatim za 30 sekunda dodati paprike i luk, a za minutu dodati rajčicu.
- 4. Posipati sitno sjeckanim peršinom. Začiniti solju i paprom i promiješati. Kuhati dok se smjesa ne zgusne.
- 5. Odozgo razbiti 6 jaja. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Peći jelo 8 do 10 minuta dok se jaja ne ispeku.
- 6. Servirati s fino isjeckanim korijanderom, ribanim sirom i listićima paprike.
- Savjet:
- Ako volite ljutu hranu, dodajte čili papričicu u jelo, zajedno s preostalim paprikama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir