Šakšuka s pečenim povrćem
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 6 jaja
- 150 g kiselog sira od ovčjeg mlijeka
- 800 g rajčica
- 4 češnja češnjaka
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 1 luk
- 1/2 stručka peršina
- 1/2 stručka korijandera
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 žličica kima
- 1/2 žličice ljuskica paprike
- soli i papra po ukusu
Priprema
- 1. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Krupno narezati rajčice. Oguliti češnjak. Obložiti lim papirom za pečenje. Staviti paprike i luk s jedne strane lima i rajčicu i češnjak sa suprotne strane. Preliti dijelom maslinovog ulja i posoliti.
- 2. Peći povrće oko 50 minuta dok se ne počne karamelizirati. Izvaditi paprike i luk i oguliti ih. Narezati sve na trake. Prebaciti rajčice i češnjak u duboku posudu i blendati.
- 3. Zagrijati preostalo maslinovo ulje u tavi, koja ima vatrostalnu dršku. Dodati kim, zatim za 30 sekunda dodati paprike i luk, a za minutu dodati rajčicu.
- 4. Posipati sitno sjeckanim peršinom. Začiniti solju i paprom i promiješati. Kuhati dok se smjesa ne zgusne.
- 5. Odozgo razbiti 6 jaja. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Peći jelo 8 do 10 minuta dok se jaja ne ispeku.
- 6. Servirati s fino isjeckanim korijanderom, ribanim sirom i listićima paprike.
- Savjet:
- Ako volite ljutu hranu, dodajte čili papričicu u jelo, zajedno s preostalim paprikama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu