Šakšuka s pečenim povrćem

Šakšuka s pečenim povrćem
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 19 Studeni u 11:30 | Utorak 19 Studeni u 16:30

Opis

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Krupno narezati rajčice. Oguliti češnjak. Obložiti lim papirom za pečenje. Staviti paprike i luk s jedne strane lima i rajčicu i češnjak sa suprotne strane. Preliti dijelom maslinovog ulja i posoliti.

2. Peći povrće oko 50 minuta dok se ne počne karamelizirati. Izvaditi paprike i luk i oguliti ih. Narezati sve na trake. Prebaciti rajčice i češnjak u duboku posudu i blendati.

3. Zagrijati preostalo maslinovo ulje u tavi, koja ima vatrostalnu dršku. Dodati kim, zatim za 30 sekunda dodati paprike i luk, a za minutu dodati rajčicu.

 4. Posipati sitno sjeckanim peršinom. Začiniti solju i paprom i promiješati. Kuhati dok se smjesa ne zgusne.

 

5. Odozgo razbiti 6 jaja. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Peći jelo 8 do 10 minuta dok se jaja ne ispeku.

6. Servirati s fino isjeckanim korijanderom, ribanim sirom i listićima paprike.

Savjet:

Ako volite ljutu hranu, dodajte čili papričicu u jelo, zajedno s preostalim paprikama. 

Sastojci

Sastojci

  • 6 jaja
  • 150 g kiselog sira od ovčjeg mlijeka
  • 800 g rajčica
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 1 luk
  • 1/2 stručka peršina
  • 1/2 stručka korijandera
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica kima
  • 1/2 žličice ljuskica paprike
  • soli i papra po ukusu

Povezani recepti