Šakšuka s pečenim povrćem

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 6 jaja
  • 150 g kiselog sira od ovčjeg mlijeka
  • 800 g rajčica
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 1 luk
  • 1/2 stručka peršina
  • 1/2 stručka korijandera
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica kima
  • 1/2 žličice ljuskica paprike
  • soli i papra po ukusu

Priprema

  • 1. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Krupno narezati rajčice. Oguliti češnjak. Obložiti lim papirom za pečenje. Staviti paprike i luk s jedne strane lima i rajčicu i češnjak sa suprotne strane. Preliti dijelom maslinovog ulja i posoliti.
  • 2. Peći povrće oko 50 minuta dok se ne počne karamelizirati. Izvaditi paprike i luk i oguliti ih. Narezati sve na trake. Prebaciti rajčice i češnjak u duboku posudu i blendati.
  • 3. Zagrijati preostalo maslinovo ulje u tavi, koja ima vatrostalnu dršku. Dodati kim, zatim za 30 sekunda dodati paprike i luk, a za minutu dodati rajčicu.
  • 4. Posipati sitno sjeckanim peršinom. Začiniti solju i paprom i promiješati. Kuhati dok se smjesa ne zgusne.
  • 5. Odozgo razbiti 6 jaja. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Peći jelo 8 do 10 minuta dok se jaja ne ispeku.
  • 6. Servirati s fino isjeckanim korijanderom, ribanim sirom i listićima paprike.
  • Savjet:
  • Ako volite ljutu hranu, dodajte čili papričicu u jelo, zajedno s preostalim paprikama.

Povezani recepti

Vidi sve