Opis
Priprema:
1. Narežite bundevu na kockice i stavite u lonac sa 100 ml vode, senfom, medom, maslacem, limunovim sokom i solju po želji. Kuhajte poklopljeno 15-20 minuta dok ne omekša. Pustite da se ohladi.
2. Tostirajte pinjole na suhoj tavi i pustite da se ohlade.
3. Za preljev, u zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, ocat i med. Dodajte malo ribane korice i soka od naranče. Dodajte nasjeckani luk kozjak, češnjak u prahu, čili i sol po želji. Dobro promiješajte.
4. Na trakice narežite radič i zelenu salatu te ih pomiješajte s mladim špinatom.
5. Narežite sir na kriške i s obje strane prepecite na vrućoj tavi.
6. Začinite salatu preljevom. Ukrasite sirom, bundevom i tostiranim pinjolima.
Sastojci
Sastojci
- 300 g muškatne bundeve
- 400 g kozjeg sira Ribler
- 100 g mladog špinata
- 1 glavica zelene salate
- 1/2 glavice radiča
- 80 g pinjola
- 1 žlica meda
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žlica senfa Old Style
- 20 g maslaca
- sol po želji
Za preljev
- 80 ml maslinovog ulja
- 30 ml bijelog vinskog octa
- 1 naranča
- 1 žličica meda
- 1 luk kozjak
- 1 prstohvat čilija (bez sjemenki)
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- sol po želji