Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 29 Rujan u 00:00 | Srijeda 29 Rujan u 11:25

Opis

  1. Zagrijte mlijeko i kokosovo mlijeko.
  2. Istucite žutanjke skupa sa 100 g šećera i kukuruznog škroba.
  3. Dodajte vruće mlijeko žutanjcima i dobro promiješajte.
  4. Zatim, neka zakipi pa kuhajte dok ne postignete gustu kremastu smjesu. Dobro ohladite pa promiješajte.  
  5. Istucite vrhnje s preostalim šećerom. Tostirajte kokosov čips na suhoj tavi. Pecite dok ne postane zlaćane boje i dok ne pusti aromu.
  6. Podijelite kremu u čaše za posluživanje. Kockice ananasa stavite u svaku čašu pa ih prekrijte tučenim vrhnjem. Posipajte desert kokosovim čipsom i prstohvatom instant kave.

Sastojci

  • 1 ananas
  • 200 ml mlijeka
  • 400 ml kokosovog mlijeka (1 limenka)
  • 6 žutanjaka
  • 120 g šećera
  • 10 g Bourbon vanilin šećera
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • 200 ml tučenog vrhnja
  • Kokosov čips za posipanje
  • Instant kava za pruge

Povezani recepti