Opis
- Zagrijte mlijeko i kokosovo mlijeko.
- Istucite žutanjke skupa sa 100 g šećera i kukuruznog škroba.
- Dodajte vruće mlijeko žutanjcima i dobro promiješajte.
- Zatim, neka zakipi pa kuhajte dok ne postignete gustu kremastu smjesu. Dobro ohladite pa promiješajte.
- Istucite vrhnje s preostalim šećerom. Tostirajte kokosov čips na suhoj tavi. Pecite dok ne postane zlaćane boje i dok ne pusti aromu.
- Podijelite kremu u čaše za posluživanje. Kockice ananasa stavite u svaku čašu pa ih prekrijte tučenim vrhnjem. Posipajte desert kokosovim čipsom i prstohvatom instant kave.
Sastojci
- 1 ananas
- 200 ml mlijeka
- 400 ml kokosovog mlijeka (1 limenka)
- 6 žutanjaka
- 120 g šećera
- 10 g Bourbon vanilin šećera
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 200 ml tučenog vrhnja
- Kokosov čips za posipanje
- Instant kava za pruge