Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 200 g grčke tjestenine (arpa, orzo tjestenina)
  • 500 g svježih kozica
  • 200 g cherry rajčica
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 stabljika celera
  • 1 zelena paprika
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica origana
  • 50 ml uza
  • 70 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1/2 limuna
  • 1/4 vezice peršina
  • Sol i papar po izboru

Priprema

  • 1. Sitno nasjeckajte češnjak, papar, oguljeni celer i luk.
  • 2. Zagrijte 50 ml maslinova ulja u tavi. Dodajte sjeckano povrće, posolite i pržite dok ne poprimi smeđu boju. Poklopite i pržite dok ne omekša.
  • 3. Dodajte orzo tjesteninu i promiješajte. Prelijte je s 600 ml vruće vode i poklopite. Kuhajte dok se potpuno ne skuha. Pospite origanom. Dok se kuha, ulijte još 200 ml vode.
  • 4. Kratko prepržite očišćene kozice u dvije žlice maslinova ulja. Ulijte uzo i flambirajte ih. Začinite solju i paprom.
  • 5. Stavite kozice i cherry rajčice u tjesteninu i promiješajte.
  • 6. Prije posluživanja, pospite peršinom, ukrasite kriškama limuna i prelijte s malo maslinova ulja.

Povezani recepti

Vidi sve