Tjestenina s kozicama
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 200 g grčke tjestenine (arpa, orzo tjestenina)
- 500 g svježih kozica
- 200 g cherry rajčica
- 3 češnja češnjaka
- 1 stabljika celera
- 1 zelena paprika
- 1 glavica luka
- 1 žličica origana
- 50 ml uza
- 70 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1/2 limuna
- 1/4 vezice peršina
- Sol i papar po izboru
Priprema
- 1. Sitno nasjeckajte češnjak, papar, oguljeni celer i luk.
- 2. Zagrijte 50 ml maslinova ulja u tavi. Dodajte sjeckano povrće, posolite i pržite dok ne poprimi smeđu boju. Poklopite i pržite dok ne omekša.
- 3. Dodajte orzo tjesteninu i promiješajte. Prelijte je s 600 ml vruće vode i poklopite. Kuhajte dok se potpuno ne skuha. Pospite origanom. Dok se kuha, ulijte još 200 ml vode.
- 4. Kratko prepržite očišćene kozice u dvije žlice maslinova ulja. Ulijte uzo i flambirajte ih. Začinite solju i paprom.
- 5. Stavite kozice i cherry rajčice u tjesteninu i promiješajte.
- 6. Prije posluživanja, pospite peršinom, ukrasite kriškama limuna i prelijte s malo maslinova ulja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache