Varivo od mahuna s poširanim jajetom
Recept iz: Lora i Stoyan

Način pripreme:
- Sitno nasjeckajte luk, mrkve i češnjak. Ispržite na 2 žlice maslinovog ulja dok ne omekšaju.
- Dodajte zelene mahune prerezane na pola, dodajte vode toliko da prekrije povrće i ostavite da varivo krčka na slaboj vatri dok mahune ne budu dobro kuhane.
- Zatim dodajte prethodno ispasirane rajčice u kombinaciji s koncentratom od rajčica. Začinite sitno sjeckanim peršinom, solju i paprom. Kuhajte još 10-15 minuta.
- Poširajte sva jaja u vodi s octom. Voda ne bi trebala ključati. Kad se prekriju, izvadite ih.
- Zagrijte preostalo ulje i kratko ispržite mljevenu papriku.
- Poslužite svaku porciju variva s jednim poširanim jajetom, izmrvljenim sirom i uljem s paprikom.
Sastojci
- 500 g mahuna (smrznutih)
- 200 g pelata iz konzerve narezanih na kockice
- 2 mrkve
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice ulja
- 1/2 vezice peršina
- 1 žlica koncentrata od rajčice
- 1 žličica mljevene paprike
- 4 jajeta
- 2 žlice bijelog vinskog octa
- 200 g ovčjeg sira za ukrašavanje
- Soli i papra po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom