Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.

Sastojci

  • 12 velikih smokava
  • 12 kriški parmskog pršuta, tanko narezanih
  • 80 g gorgonzole dolce
  • 30 ml vrhnja za kuhanje
  • 20 ml svježeg mlijeka
  • 6 svježih listova kadulje
  • sol i papar
  • 20 g listova rukole
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica zrelog balzamičnog octa
  • 10 g prepečenih oraha

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 190 °C.
  • 2. Smokve operite pa s dna odrežite plošku debljine 2 mm da mogu ravno stajati na tanjuru. Svaku omotajte kriškom pršuta pa omotane smokve smjestite u pleh obložen papirom za pečenje.
  • 3. U manjem loncu na laganoj vatri zagrijavajte gorgonzolu, vrhnje, mlijeko i kadulju. Miješajte ih dok se gorgonzola potpuno ne otopi pa posolite po ukusu.
  • 4. Smokve 6-8 minuta ili dok ne omekšaju zapecite u pećnici, izvadite i nekoliko minuta ostavite odležati. U međuvremenu začinite salatu od rukole.
  • 5. Tanjur za posluživanje prelijte s oko 3 žlice umaka od gorgonzole. Gore rasporedite salatu od rukole i 3 smokve. Ukrasite ih prepečenim orasima.

Povezani recepti

Vidi sve