
Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
ReceptiTorta od riže – kolač od arborio riže
Postupak: U malom loncu zakuhajte mlijeko, zest limuna, sjemenke i mahunu vanilije. Kada prokuha dodajte rižu i kuhajte 15 minuta ili dok se riža u potpunosti ne skuha. Miješajte bez prestanka kako s...
ReceptiČips od riže i sipinog crnila s tučenom ricottom
Postupak U mali lonac stavite rižu, vodu i rižino brašno, zakuhajte i kuhajte 30 minuta ili dok se riža ne prekuha i postane gnjecava. Zatim izvadite rižu iz lonca i raširite je do 2-3 mm debljine na...
ReceptiŠpageti s mariniranom sabljarkom i preljevom od sicilijanskog citrusa
Postupak: Zakuhajte veću količinu vode. Dodajte tri žlice maslinovog ulja na tavu, a kada se zagrije, dodajte češnjak i pržite dvije minute, te zatim dodajte krušne mrvice i miješajte dok ne poprime...
ReceptiSladoled od šafrana i ekstra djevičanskog maslinovog ulja s karameliziranim smokvama
Postupak: Za sladoled, zagrijte mlijeko, vrhnje i vaniliju, dok ne postane vruće, ali ne smije proključati. Uklonite s vatre. U zdjelu stavite žumanjke i šećer, te miksajte dok smjesa ne postane gust...