Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 2 kriške kruha od kiselog tijesta
  • 2 poprskavanja maslinovim uljem
  • 2 češnja češnjaka, mljevene
  • ½ vezice timijana, krupno nasjeckanog
  • 200 g bukovača, nasjeckanih na veličinu zalogaja
  • ½ limuna, iscijeđenog
  • 1 vezica listova amaranta, krupno nasjeckanog
  • 1 vezica špinata, krupno nasjeckanog
  • Sir caprino romano, nariban
  • 1 prstohvat soli i svježe mljevenog crnog papra
  • 1 staklenka namaza od rajčica

Priprema

  • 1. Poprskajte malo maslinova ulja po kriškama kruha pa ih stavite da se peku na gril tavi na srednje jakoj vatri. Okrenite ih nekoliko puta tijekom pečenja.
  • 2. U tavu na srednje jakoj vatri stavite češnjak i malo maslinova ulja. Lagano ga pržite oko jedne minute pa dodajte timijan, bukovače i sok od limuna. Neka se prži još 5-6 minuta. Maknite tavu s vatre, dodajte listove amaranta i špinat pa miješajte dok ne uvenu. Začinite solju i paprom.
  • 3. Zagrijte pećnicu na maksimum.
  • 4. Podijelite mješavinu bukovača po pečenim kriškama kruha pa odozgo naribajte sir kojeg rastopite brenerom ili stavljanjem na gril.
  • 5. Odmah poslužite s namazom od rajčice.

Povezani recepti

Vidi sve