Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 2 kriške kruha od kiselog tijesta
- 2 poprskavanja maslinovim uljem
- 2 češnja češnjaka, mljevene
- ½ vezice timijana, krupno nasjeckanog
- 200 g bukovača, nasjeckanih na veličinu zalogaja
- ½ limuna, iscijeđenog
- 1 vezica listova amaranta, krupno nasjeckanog
- 1 vezica špinata, krupno nasjeckanog
- Sir caprino romano, nariban
- 1 prstohvat soli i svježe mljevenog crnog papra
- 1 staklenka namaza od rajčica
Priprema
- 1. Poprskajte malo maslinova ulja po kriškama kruha pa ih stavite da se peku na gril tavi na srednje jakoj vatri. Okrenite ih nekoliko puta tijekom pečenja.
- 2. U tavu na srednje jakoj vatri stavite češnjak i malo maslinova ulja. Lagano ga pržite oko jedne minute pa dodajte timijan, bukovače i sok od limuna. Neka se prži još 5-6 minuta. Maknite tavu s vatre, dodajte listove amaranta i špinat pa miješajte dok ne uvenu. Začinite solju i paprom.
- 3. Zagrijte pećnicu na maksimum.
- 4. Podijelite mješavinu bukovača po pečenim kriškama kruha pa odozgo naribajte sir kojeg rastopite brenerom ili stavljanjem na gril.
- 5. Odmah poslužite s namazom od rajčice.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići
Recepti Nadiya Hussain
Slatke pakore od mrkve s umakom od kremastog sira