Irska peciva jambon
Recept iz: Mark Moriarty

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 30 g brašna
- 30 g maslaca
- 250 ml mlijeka
- 30 g parmezana
- 3 žlice kapara
- 3 žlice zelenih maslina
- Šaka sušenih rajčica
- Šaka nasjeckanog peršina
- 2 žumanjka
- 1 kora lisnatog tijesta
- 2 žlice zdrobljenih pinjola
Priprema
- 1. Stavite lim za pečenje u pećnicu i zagrijte je na 200 ºC.
- 2. Stavite maslac da se otapa u posudi na vatri. U drugoj posudi zagrijte mlijeko. Na maslac stavite brašno i pirjajte jednu minutu pa ulijte toplo mlijeko. Pustite da sve zakuha dok se ne počne zgušnjavati. Ugasite vatru, pospite parmezanom i ostavite da se malo ohladi.
- 3. Krupno nasjeckajte rajčice, masline, kapare i peršin i umiješajte u umak. Začinite solju i paprom.
- 4. Izrežite lisnato tijesto na 4 kvadrata.
- 5. Stavite veliku žlicu smjese sira i povrća na sredinu svakog kvadrata pa podignite sva 4 vrha, dobro sljubite sve rubove, da smjesa ne iscuri i oblikujte piramidalne jastučiće.
- 6. Svako pecivo premažite umućenim jajem i pospite zdrobljenim pinjolima.
- 7. Stavite na zagrijani lim u pećnicu na 25 minuta dok peciva ne poprime zlatnosmeđu boju.
- 8. Poslužite toplo ili hladno uz zelenu salatu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići
Recepti Nadiya Hussain
Slatke pakore od mrkve s umakom od kremastog sira