Irska peciva jambon

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 30 g brašna
  • 30 g maslaca
  • 250 ml mlijeka
  • 30 g parmezana
  • 3 žlice kapara
  • 3 žlice zelenih maslina
  • Šaka sušenih rajčica
  • Šaka nasjeckanog peršina
  • 2 žumanjka
  • 1 kora lisnatog tijesta
  • 2 žlice zdrobljenih pinjola

Priprema

  • 1. Stavite lim za pečenje u pećnicu i zagrijte je na 200 ºC.
  • 2. Stavite maslac da se otapa u posudi na vatri. U drugoj posudi zagrijte mlijeko. Na maslac stavite brašno i pirjajte jednu minutu pa ulijte toplo mlijeko. Pustite da sve zakuha dok se ne počne zgušnjavati. Ugasite vatru, pospite parmezanom i ostavite da se malo ohladi.
  • 3. Krupno nasjeckajte rajčice, masline, kapare i peršin i umiješajte u umak. Začinite solju i paprom.
  • 4. Izrežite lisnato tijesto na 4 kvadrata.
  • 5. Stavite veliku žlicu smjese sira i povrća na sredinu svakog kvadrata pa podignite sva 4 vrha, dobro sljubite sve rubove, da smjesa ne iscuri i oblikujte piramidalne jastučiće.
  • 6. Svako pecivo premažite umućenim jajem i pospite zdrobljenim pinjolima.
  • 7. Stavite na zagrijani lim u pećnicu na 25 minuta dok peciva ne poprime zlatnosmeđu boju.
  • 8. Poslužite toplo ili hladno uz zelenu salatu.

Povezani recepti

Vidi sve