Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.

Sastojci

  • 300 g glatkog ili brašna tipa 00
  • 160 ml vode
  • 25 g neslanog maslaca, kockice sobne temperature
  • 7 g suhog kvasca
  • prstohvat soli
  • 150-200 g pršuta cotto, trakice
  • 100 g dimljene scamorze, ploške debljine 3 mm
  • 50 g mariniranih zelenih maslina
  • 80-100 g majoneze po želji
  • 1 l biljnog ulja
  • izdanci začinskog bilja za ukrašavanje
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Kvasac otopite u vodi pa ga postupno sjedinite s brašnom, soli i maslacem. Mijesite ih 3-5 minuta dok ne sjedinite maslac i dobijete glatko tijesto.
  • 2. Ostavite ga dizati 1 sat i 30 minuta.
  • 3. Tijesto razvaljajte u koru debljine 3-4 mm pa izrežite na kvadrate ili pravokutnike i ostavite još 30 minuta dizati.
  • 4. U dubokoj tavi zagrijte ulje na 180 °C. Pržite ih najviše 4-5 odjednom, oko 2 minute sa svake strane. Iz ulja ih vadite na papirnati ručnik.
  • 5. Na neprianjajućoj tavi 1 minutu sa svake strane prepecite krišku sira pa je položite povrh gnocco fritta. Po siru razbacajte pršut cotto i prelijte ih mlazom majoneze. Ukrasite ih izdancima začinskog bilja pa poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve