Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recept iz: Luca Ciano
Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.
Sastojci
- 300 g glatkog ili brašna tipa 00
- 160 ml vode
- 25 g neslanog maslaca, kockice sobne temperature
- 7 g suhog kvasca
- prstohvat soli
- 150-200 g pršuta cotto, trakice
- 100 g dimljene scamorze, ploške debljine 3 mm
- 50 g mariniranih zelenih maslina
- 80-100 g majoneze po želji
- 1 l biljnog ulja
- izdanci začinskog bilja za ukrašavanje
- sol i papar
Priprema
- 1. Kvasac otopite u vodi pa ga postupno sjedinite s brašnom, soli i maslacem. Mijesite ih 3-5 minuta dok ne sjedinite maslac i dobijete glatko tijesto.
- 2. Ostavite ga dizati 1 sat i 30 minuta.
- 3. Tijesto razvaljajte u koru debljine 3-4 mm pa izrežite na kvadrate ili pravokutnike i ostavite još 30 minuta dizati.
- 4. U dubokoj tavi zagrijte ulje na 180 °C. Pržite ih najviše 4-5 odjednom, oko 2 minute sa svake strane. Iz ulja ih vadite na papirnati ručnik.
- 5. Na neprianjajućoj tavi 1 minutu sa svake strane prepecite krišku sira pa je položite povrh gnocco fritta. Po siru razbacajte pršut cotto i prelijte ih mlazom majoneze. Ukrasite ih izdancima začinskog bilja pa poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići
Recepti Nadiya Hussain
Slatke pakore od mrkve s umakom od kremastog sira