Napuljska torta od krumpira
Recept iz: Silvia Colloca
Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.
Sastojci
- 700 g crvenog krumpira, neoguljenog
- 20 g maslaca, dodatni maslac za kalup i vrh
- 35 g (1/3 šalice) svježe ribanog parmezana
- 1/4 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića
- 1 jaje
- krupna sol
- 2-3 šake suhih krušnih mrvica
- 70 g mortadele (zamolite prodavača da vam je nareže na 1 cm debljine), narezane na kockice
- 70 g sira provolone, narezanog na kockice
Priprema
- 1. Krumpir kuhajte u loncu kipuće slane vode dok ne omekša. Ocijedite ga, a kad se ohladi dovoljno za rukovanje, ogulite. Ako imate prešu za krumpir, ne morate ga guliti. Ako nemate prešu, ohlađeni oguljeni krumpir stavite u zdjelu i glatko zgnječite.
- 2. Dodajte maslac, parmezan, muškatni oraščić, jaje i soli po ukusu. Dobro ih sjedinite i ostavite da se smjesa malo ohladi.
- 3. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Okruglu vatrostalnu posudu promjera 20 cm pažljivo namastite maslacem i pospite krušnim mrvicama.
- 4. U vatrostalnu posudu rasporedite polovicu smjese od krumpira i zagladite je žlicom. Napravite sloj kockica mortadele i provolonea, pa ga prekrijte preostalom smjesom od krumpira.
- 5. Po vrhu pospite preostale krušne mrvice i razbacajte nekoliko manjih grumena maslaca.
- 6. Pecite ga 30 minuta ili dok vrh ne postane rumen i hrskav. Poslužite ga vrućeg, toplog (lakše se reže) ili sobne temperature.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići
Recepti Nadiya Hussain
Slatke pakore od mrkve s umakom od kremastog sira
Recepti Nadiya Hussain
Voćna salata Fattoush
Recepti Nadiya Hussain
Kruna od šunke i sira
Recepti Tom Kerridge
Zapečeni ananas na roštilju sa slanom rum karamelom
Recepti Silvia Colloca
Varivo od graha i tjestenine
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s plodovima mora kuhana u vrećici
Recepti Silvia Colloca
Složenac od patlidžana
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica