Ljubiteljica hrane, Silvia Colloca, je žena sa mnogo strasti: profesionalna glumica, trenirana operna pjevačica, bloggerica i autorica kulinarske knjige. Nakon što je djetinjstvo provela u kuhinji zajedno sa svojom majkom i bakom, Silvia je upila veliki dio talijanske kulinarske baštine te je njegovala ljubav prema talijanskoj kuhinji.

Sastojci

  • 700 g crvenog krumpira, neoguljenog
  • 20 g maslaca, dodatni maslac za kalup i vrh
  • 35 g (1/3 šalice) svježe ribanog parmezana
  • 1/4 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 jaje
  • krupna sol
  • 2-3 šake suhih krušnih mrvica
  • 70 g mortadele (zamolite prodavača da vam je nareže na 1 cm debljine), narezane na kockice
  • 70 g sira provolone, narezanog na kockice

Priprema

  • 1. Krumpir kuhajte u loncu kipuće slane vode dok ne omekša. Ocijedite ga, a kad se ohladi dovoljno za rukovanje, ogulite. Ako imate prešu za krumpir, ne morate ga guliti. Ako nemate prešu, ohlađeni oguljeni krumpir stavite u zdjelu i glatko zgnječite.
  • 2. Dodajte maslac, parmezan, muškatni oraščić, jaje i soli po ukusu. Dobro ih sjedinite i ostavite da se smjesa malo ohladi.
  • 3. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Okruglu vatrostalnu posudu promjera 20 cm pažljivo namastite maslacem i pospite krušnim mrvicama.
  • 4. U vatrostalnu posudu rasporedite polovicu smjese od krumpira i zagladite je žlicom. Napravite sloj kockica mortadele i provolonea, pa ga prekrijte preostalom smjesom od krumpira.
  • 5. Po vrhu pospite preostale krušne mrvice i razbacajte nekoliko manjih grumena maslaca.
  • 6. Pecite ga 30 minuta ili dok vrh ne postane rumen i hrskav. Poslužite ga vrućeg, toplog (lakše se reže) ili sobne temperature.

Povezani recepti

Vidi sve