Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 2 x 250 g sira halloumi u komadu, svaki narezan na 12 prutića
  • 75 g glatkog brašna
  • 2 žličice paprike
  • 3 žličice češnjaka u prahu
  • 2 jaja iz slobodnog uzgoja, umućena
  • 1,5 litra biljnog ulja, za prženje
  • sol
  • 75 ml kiselog vrhnja
  • veliki prstohvat krupne soli
  • 1 žličica za’atara
  • velika šaka svježe metvice, grubo nasjeckane
  • 1 žličica ljuskica čilija
  • 20 g zrnaca nara

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 170 °C ili 150 °C s kruženjem zraka.
  • 2. Sir osušite čistom kuhinjskom krpom ili papirnatim ručnikom.
  • 3. Na tanjuru dobro pomiješajte brašno, papriku, češnjak i malo soli. U dubokom tanjuru umutite jaja. Pripremite dovoljno velik pleh da na njega posložite sve prutiće. Sir najprije umočite u umućena jaja, pa obložite brašnom i premjestite na pleh. Provjerite jeste li ih ravnomjerno obložili. Obložene prutiće sira vratite u jaja, pa brašno, za drugi sloj.
  • 4. U dubokom loncu na jakoj vatri zagrijte ulje. Ako imate kuhinjski termometar, zagrijte ga na 150 °C za lagano prženje u dubokom ulju. Ako nemate termometar, u ulje ubacite grudicu brašna da provjerite je li dovoljno vruće. Ulje je spremno za prženje kad brašno ispliva na površinu. OPREZ: vrelo ulje može biti vrlo opasno. Ne ostavljajte ga bez nadzora.
  • 5. Smanjite vatru pa u tavu spustite nekoliko prutića sira, ne previše, da imaju dovoljno prostora. Nemojte pretrpati tavu da ne snizite temperaturu ulja. Prutiće pržite 2-3 minute, dok lijepo ne porumene. Gotove prutiće vadite grabilicom i slažite na pleh. Pleh s prutićima premjestite u pećnicu da sir ostane topao, a korica hrskava. Prutiće pržite u više navrata, a dok ne završite, držite ih u toploj pećnici.
  • 6. Kad su svi prutići spremni za posluživanje, pokapajte ih kiselim vrhnjem te pospite solju, za’atarom, metvicom i čilijem. Po vrhu razbacajte zrnca nara.

Povezani recepti

Vidi sve