Ainsley Harriott

Ainsley Harriott

Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Nakon treninga u Westminster KingswayuFakultet, Harriott nastavio je u Verreyev restoran u West Endu, gdje je stekao naukovanje i kasnije radio kao glavni kuhar. Međutim, mnogo prije nego što je započeo kuhati oluje i izmamio naše okusne pupoljke posve ugodnom i ukusnom, ubrzo je krenuo očevim stopama kao pjevač. Talentiran je i za komedije. S druge strane, rekao je da je njegova majka sjajna kuharica i možda je od nje dobila inspiraciju za karijeru.

Harriott je sa svojim školskim prijateljem Polom Borossom osnovao glazbenu grupu, Calypso Twins. Izdali su hit pjesmu, Svjetska stranka početkom devedesetih i nastavio je redovito nastupati u Comedy Storeu i Jongleursima, na TV i radio emisijama, kao i u Sjedinjenim Državama.

Bio je oženjen bivšom kostimografkinjom Clare Fellows. Dvojac je imao dvoje djece prije razdvajanja 2012. godine.