Furikake krumpirići
Recept iz: Nadiya Hussain
Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off. Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!
Sastojci
- 2 lista sušene alge nori
- 6 žlica češnjaka u granulama
- 2 žličice ljuskica čilija
- 3 žlice sjemenki bijelog sezama
- 1 žlica sjemenki crnog sezama
- 1 kg krumpira (najbolji su veći gomolji sorti za pečenje)
- 1,5 litra biljnog ulja za prženje
- 2 žlice meda
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1 žlica umaka od kamenica
Priprema
- 1. Za mješavinu začina, u sjeckalicu stavite listove algi, češnjak i ljuskice čilija. Usitnjavajte ih dok se ne raspadnu listovi algi. Prebacite ih u zdjelu pa dodajte bijeli i crni sezam. Promiješajte ih i odložite dok vam ne zatrebaju.
- 2. Krumpire za krumpiriće prvo narežite na tanke ploške, pa tanke prutiće. Odlažite ih u posudu s vodom. Pripremite vlažnu krpu u koju ćete ih umotati da ne posmeđe dok čekaju na red za prženje.
- 3. Veći lonac stavite na jak plamen pa ulijte ulje. Kad se ulje zagrije, ubacite prutić krumpira: ako ispliva na površinu, ulje je spremno za prženje. OPREZ: vrelo ulje može biti vrlo opasno. Ne ostavljajte ga bez nadzora.
- 4. Pećnicu zagrijte na 180 °C ili 160 °C s kruženjem zraka kako bi krumpiriće zadržali toplima dok ih sve ne ispržite. Gotove krumpiriće vadite na dva lima za pečenje obložena papirnatim ručnikom.
- 5. Prutiće krumpira osušite krpom pa zagrabite punu šaku i spustite u vrelo ulje. Nemojte pretrpati tavu, pržite ih više navrata. Krumpirići su prženi kada fino porumene, za oko 3 minute. Iz vrelog ih ulja vadite grabilicom, stavljajte na pripremljeni lim za pečenje pa premjestite u pećnicu da ostanu topli.
- 6. Kad ispržite sve krumpiriće, premjestite ih u zdjelu za posluživanje.
- 7. U zdjelici pomiješajte med, riblji umak i umak od kamenica. Pokapajte ih po krumpirićima pa promiješajte da ih blago obložite. Velikodušno ih pospite mješavinom začina i poslužite dok su još topli.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Sendvič s jajima
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Slatke pakore od mrkve s umakom od kremastog sira