Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 2 lista sušene alge nori
  • 6 žlica češnjaka u granulama
  • 2 žličice ljuskica čilija
  • 3 žlice sjemenki bijelog sezama
  • 1 žlica sjemenki crnog sezama
  • 1 kg krumpira (najbolji su veći gomolji sorti za pečenje)
  • 1,5 litra biljnog ulja za prženje
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 1 žlica umaka od kamenica

Priprema

  • 1. Za mješavinu začina, u sjeckalicu stavite listove algi, češnjak i ljuskice čilija. Usitnjavajte ih dok se ne raspadnu listovi algi. Prebacite ih u zdjelu pa dodajte bijeli i crni sezam. Promiješajte ih i odložite dok vam ne zatrebaju.
  • 2. Krumpire za krumpiriće prvo narežite na tanke ploške, pa tanke prutiće. Odlažite ih u posudu s vodom. Pripremite vlažnu krpu u koju ćete ih umotati da ne posmeđe dok čekaju na red za prženje.
  • 3. Veći lonac stavite na jak plamen pa ulijte ulje. Kad se ulje zagrije, ubacite prutić krumpira: ako ispliva na površinu, ulje je spremno za prženje. OPREZ: vrelo ulje može biti vrlo opasno. Ne ostavljajte ga bez nadzora.
  • 4. Pećnicu zagrijte na 180 °C ili 160 °C s kruženjem zraka kako bi krumpiriće zadržali toplima dok ih sve ne ispržite. Gotove krumpiriće vadite na dva lima za pečenje obložena papirnatim ručnikom.
  • 5. Prutiće krumpira osušite krpom pa zagrabite punu šaku i spustite u vrelo ulje. Nemojte pretrpati tavu, pržite ih više navrata. Krumpirići su prženi kada fino porumene, za oko 3 minute. Iz vrelog ih ulja vadite grabilicom, stavljajte na pripremljeni lim za pečenje pa premjestite u pećnicu da ostanu topli.
  • 6. Kad ispržite sve krumpiriće, premjestite ih u zdjelu za posluživanje.
  • 7. U zdjelici pomiješajte med, riblji umak i umak od kamenica. Pokapajte ih po krumpirićima pa promiješajte da ih blago obložite. Velikodušno ih pospite mješavinom začina i poslužite dok su još topli.

Povezani recepti

Vidi sve