Janjeća rebra s prilogom od povrća
Recept iz: Primož Dolničar
Način pripreme rebra:
- Janjeća rebra marinirajte pročišćenim maslacem i ružmarinom.
- Stavite u hladnjak na jedan sat.
- Stavite meso u pladanj za pečenje i sa strane stavite začinsko bilje.
- Meso premažite pročišćenim maslacem i okrenite dva komada prema gore.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C otprilike 20 minuta.
- Uključite štednjak.
- Pladanj s janjetinom izvadite iz pećnice i stavite na štednjak.
- Meso prelijte pročišćenim maslacem.
- Uzmite grančicu ružmarina i počnite pržiti janjetinu.
- Provjerite je li meso pečeno sa svih strana.
- Nastavite prelijevati meso pročišćenim maslacem dok se peče, kako bi kožica bila lijepa i hrskava.
- Okrenite rebra.
- Rebra su pečena pa ih stavite na dasku za rezanje i ostavite da odstoje otprilike pet minuta.
- Janjetinu posolite krupnom solju i prelijte s nekoliko kapi maslinovog ulja.
Način pripreme priloga od povrća:
- Pastrnjak očistite i narežite.
- U tavu ulijte malo maslinovog ulja.
- Kratko pirjajte pastrnjak da pusti svoj karakterističan okus.
- Zalijte vodom i kuhajte.
- Dodajte svježi timijan.
- Posolite ga.
- Ispasirajte pastrnjak.
- Očistite mahune.
- Skuhajte mahune.
- Uzmite tavu.
- Upalite najveći plamenik.
- Ulijte žlicu pročišćenog maslaca.
- Ogulite mrkvu.
- Mrkvu prerežite po dužini.
- Stavite mrkvu u tavu.
- Zelene i žute tikvice narežite drugačije i dodajte u tavu.
- Bamiju izrežite, izvadite sjemenke i dodajte je drugom povrću u tavu.
- Narežite i dodajte mladi kukuruz.
- Dodajte malo narezanog celera.
- Dodajte malo narezanog komorača.
- Dodajte kuhane mahune.
- Sve dobro promiješajte.
- Dodajte malo nasjeckanog svježeg mažurana.
- Još jednom promiješajte.
- Vodu u kojoj ste kuhali mahune sada možete ponovno upotrijebiti za blanširanje listova kelja.
- Uzmite nekoliko listova i kratko ih blanširajte u ovoj vodi.
- Brzo ih izvadite iz vode i ohladite pod mlazom hladne vode kako bi listovi zadržali lijepu zelenu boju.
Sastojci
Priprema
- Rebra:
- 1 kg janjećih rebara
- pročišćeni maslac
- ružmarin
- sol
- Prilog od povrća:
- mahune
- listovi kelja
- pastrnjak
- zelene i žute tikvice
- bamija
- mladi kukuruz
- celer
- komorač
- svježi mažuran
- svježi timijan
- maslinovo ulje
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom