Način pripreme rebra:

  1. Janjeća rebra marinirajte pročišćenim maslacem i ružmarinom.
  2. Stavite u hladnjak na jedan sat.
  3. Stavite meso u pladanj za pečenje i sa strane stavite začinsko bilje.
  4. Meso premažite pročišćenim maslacem i okrenite dva komada prema gore.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C otprilike 20 minuta.
  6. Uključite štednjak.
  7. Pladanj s janjetinom izvadite iz pećnice i stavite na štednjak.
  8. Meso prelijte pročišćenim maslacem.
  9. Uzmite grančicu ružmarina i počnite pržiti janjetinu.
  10. Provjerite je li meso pečeno sa svih strana.
  11. Nastavite prelijevati meso pročišćenim maslacem dok se peče, kako bi kožica bila lijepa i hrskava.
  12. Okrenite rebra.
  13. Rebra su pečena pa ih stavite na dasku za rezanje i ostavite da odstoje otprilike pet minuta.
  14. Janjetinu posolite krupnom solju i prelijte s nekoliko kapi maslinovog ulja.

 

Način pripreme priloga od povrća:

  1. Pastrnjak očistite i narežite.
  2. U tavu ulijte malo maslinovog ulja.
  3. Kratko pirjajte pastrnjak da pusti svoj karakterističan okus.
  4. Zalijte vodom i kuhajte.
  5. Dodajte svježi timijan.
  6. Posolite ga.
  7. Ispasirajte pastrnjak.
  8. Očistite mahune.
  9. Skuhajte mahune.
  10. Uzmite tavu.
  11. Upalite najveći plamenik.
  12. Ulijte žlicu pročišćenog maslaca.
  13. Ogulite mrkvu.
  14. Mrkvu prerežite po dužini.
  15. Stavite mrkvu u tavu.
  16. Zelene i žute tikvice narežite drugačije i dodajte u tavu.
  17. Bamiju izrežite, izvadite sjemenke i dodajte je drugom povrću u tavu.
  18. Narežite i dodajte mladi kukuruz.
  19. Dodajte malo narezanog celera.
  20. Dodajte malo narezanog komorača.
  21. Dodajte kuhane mahune.
  22. Sve dobro promiješajte.
  23. Dodajte malo nasjeckanog svježeg mažurana.
  24. Još jednom promiješajte.
  25. Vodu u kojoj ste kuhali mahune sada možete ponovno upotrijebiti za blanširanje listova kelja.
  26. Uzmite nekoliko listova i kratko ih blanširajte u ovoj vodi.
  27. Brzo ih izvadite iz vode i ohladite pod mlazom hladne vode kako bi listovi zadržali lijepu zelenu boju.

 

Sastojci

    Priprema

    • Rebra:
    • 1 kg janjećih rebara
    • pročišćeni maslac
    • ružmarin
    •  sol
    • Prilog od povrća:
    • mahune
    • listovi kelja
    • pastrnjak
    • zelene i žute tikvice
    • bamija
    • mladi kukuruz
    • celer
    • komorač
    • svježi mažuran
    • svježi timijan
    • maslinovo ulje

    Povezani recepti

    Vidi sve