Pile s limunom
Recept iz: Jolanta Delibozova
Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake. Sljedeći recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a idealno je jelo za ukusan ručak.
Sastojci
- Potrebni sastojci za 4 obroka
- 600 g pilećeg fileta
- sol i papar po želji
- brašno za paniranje
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica kravljeg maslaca
- 4 češnja češnjaka
- 1 stabljika estragona
- sok od 1-2 limuna
- 20 zelenih maslina bez koštica
Priprema
- 1. Dobro osušite pileći file na kuhinjskoj salveti. Oštrim nožem svaki komad prerežite na dva dijela po horizontali. Tako ćete dobiti 4 odreska. Ako meso nije dovoljno tanko, nalupajte ga.
- 2. Začinite meso soli i paprom. Svaki komad uvaljajte u brašno.
- 3. Maslinovo ulje i maslac ugrijte u tavi.
- 4. Piletinu ispržite dok se ne zarumeni, sa svake strane po jednu minutu.
- 5. Dodajte češnjak, narezan na tanke kriške, estragon i limunov sok. Ako je potrebno, ulijte malo vode ili bijelog vina. Na kraju dodajte masline i kuhajte pod poklopcem 2 minute. Po želji možete naribati malo limunove kore.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Blagdanski pileći tagine s kus-kusom
Recepti Adam Liaw
Pohana piletina u slatko-kiselom umaku
Recepti Hera Te Kurapa
Hrskava piletina s narančom
Recepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Piletina u umaku s maslacem
Recepti Dal od slanutka i piletine sa začinskim biljem
Recepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire