Pita sa slaninom i jajima

Pita sa slaninom i jajima

Opis

Način pripreme:

1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Veliki tanki lim, koji pripada samoj pećnici, stavite da se unutra ugrije.

2. Odrežite komad papira za pečenje veličine 40x30 cm. Postavite papir na podlogu. Razvaljajte prhko tijesto tako da pospete malo brašna u veličinu lista papira. Ostavite manji komad tijesta postrani. Postavite list tijesta na papir. Prenesite tijesto u lim i rasporedite ga tako da pokrije i 3-4 cm njegovih stijenki.

3. Slaninu narežite na kockice i raspodijelite po tijestu. Narežite oguljene i kuhane krumpire na ploške i posložite po slanini. Pospite narezanim svježim začinima i gore razbijte 8 cijelih jaja.

4. Preostalih 6 jaja istucite u posudi s mlijekom, soli i paprom. Ravnomjerno izlijte smjesu po cijelim jajima.

5. Preostalo tijesto tanko razvaljajte i narežite na duge trakice. Posložite ih poput rešetke po površini pite.

6. Pitu stavite u ugrijani lim u pećnici i pecite 10 minuta dok ne nastane hrskava korica. Zatim smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 35-40 minuta dok ne porumeni.

7. Poslužite komad pite topao ili sobne temperature, a kao prilog salatu.

 

Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/

Sastojci

Sastojci

  • 450 g prhkog tijesta
  • 250 g slanine
  • 2 kuhana krumpira
  • 3 žlice svježih začina – bosiljak
  • peršin
  • medvjeđi luk
  • 14 jaja
  • 160 ml svježeg mlijeka
  • sol

Povezani recepti