Pita sa slaninom i jajima

Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja s Novog Zelanda koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Danas vam donosi recept za pitu sa slaninom i jajima!

Sastojci

  • 450 g prhkog tijesta
  • 250 g slanine
  • 2 kuhana krumpira
  • 3 žlice svježih začina – bosiljak peršin
  • medvjeđi luk
  • 14 jaja
  • 160 ml svježeg mlijeka
  • sol

Priprema

  • 1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Veliki tanki lim, koji pripada samoj pećnici, stavite da se unutra ugrije.
  • 2. Odrežite komad papira za pečenje veličine 40x30 cm. Postavite papir na podlogu. Razvaljajte prhko tijesto tako da pospete malo brašna u veličinu lista papira. Ostavite manji komad tijesta postrani. Postavite list tijesta na papir. Prenesite tijesto u lim i rasporedite ga tako da pokrije i 3-4 cm njegovih stijenki.
  • 3. Slaninu narežite na kockice i raspodijelite po tijestu. Narežite oguljene i kuhane krumpire na ploške i posložite po slanini. Pospite narezanim svježim začinima i gore razbijte 8 cijelih jaja.
  • 4. Preostalih 6 jaja istucite u posudi s mlijekom, soli i paprom. Ravnomjerno izlijte smjesu po cijelim jajima.
  • 5. Preostalo tijesto tanko razvaljajte i narežite na duge trakice. Posložite ih poput rešetke po površini pite.
  • 6. Pitu stavite u ugrijani lim u pećnici i pecite 10 minuta dok ne nastane hrskava korica. Zatim smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 35-40 minuta dok ne porumeni.
  • 7. Poslužite komad pite topao ili sobne temperature, a kao prilog salatu.
  • Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/

Povezani recepti

Vidi sve