Annabel Langbein

Annabel Langbein

Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zelanda i autorica čak 18 knjiga o kuhanju. Njezine knjige prevedene su na mnoge jezike i više od dva milijuna primjeraka prodano je u Europi, Sjevernoj Americi i Australiji.

Annabel je diplomirala botaniku na Lincoln Universityju. Uzgaja ono najpotrebnije za sebe i svoju obitelj u organskom vrtu u svome domu u Aucklandu, kao i u svojoj kolibi na obali jezera Wanaka.

Znanje i razumijevanje kako biljke rastu vrlo je korisno kada je u pitanju kuhanje, kaže Annabel. Članica je Savjeta za održivi razvoj Novoga Zelanda i strastveni zagovornik upotrebe sezonskih sastojaka u kuhinji.

Okupiti prijatelje i obitelj za stolom uz jednostavnu, ali iznimnu hranu najlakše je što možete učiniti. To i pokušavam dočarati u svojoj emisiji - kako kuhati sa zadovoljstvom, na radost svojih prijatelja.

  • Aromatične pirjane školjkeRecepti
    Aromatične pirjane školjke

    Način pripreme: 1. Narežite češnjak i ljutu papriku na sitno. Pržite u ugrijanoj tavici s maslinovim uljem 30 sekundi. 2.  Dodajte školjke. Provjerite jesu li svježe tako da pokucate na ljušt...

  • Ekler od jagoda i limunaRecepti
    Ekler od jagoda i limuna

    Način pripreme: 1. Kako biste pripremili kremu od limuna, ulijte u lonac s dvostrukim dnom malo vode i ostavite da prokuha. Na lonac postavite staklenu posudu i u nju stavite šećer, maslac narezan...

  • Pita sa slaninom i jajimaRecepti
    Pita sa slaninom i jajima

    Način pripreme: 1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Veliki tanki lim, koji pripada samoj pećnici, stavite da se unutra ugrije. 2. Odrežite komad papira za pečenje veličine 40x30 cm. Postavite papi...

  • Slatko od ljutih paprikaRecepti
    Slatko od ljutih paprika

    Način pripreme: 1. Ogulite češnjke češnjaka. Ogulite i narežite 5 komada đumbira velikih poput palca. Narežite ljute paprike. Ako želite da je slatko malo manje ljuto, zamijenite dio ljutih paprika...