
Annabel Langbein
Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zelanda i autorica čak 18 knjiga o kuhanju. Njezine knjige prevedene su na mnoge jezike i više od dva milijuna primjeraka prodano je u Europi, Sjevernoj Americi i Australiji.
Annabel je diplomirala botaniku na Lincoln Universityju. Uzgaja ono najpotrebnije za sebe i svoju obitelj u organskom vrtu u svome domu u Aucklandu, kao i u svojoj kolibi na obali jezera Wanaka.
Znanje i razumijevanje kako biljke rastu vrlo je korisno kada je u pitanju kuhanje, kaže Annabel. Članica je Savjeta za održivi razvoj Novoga Zelanda i strastveni zagovornik upotrebe sezonskih sastojaka u kuhinji.
Okupiti prijatelje i obitelj za stolom uz jednostavnu, ali iznimnu hranu najlakše je što možete učiniti. To i pokušavam dočarati u svojoj emisiji - kako kuhati sa zadovoljstvom, na radost svojih prijatelja.
ReceptiAromatične pirjane školjke
Način pripreme: 1. Narežite češnjak i ljutu papriku na sitno. Pržite u ugrijanoj tavici s maslinovim uljem 30 sekundi. 2. Dodajte školjke. Provjerite jesu li svježe tako da pokucate na ljušt...
ReceptiEkler od jagoda i limuna
Način pripreme: 1. Kako biste pripremili kremu od limuna, ulijte u lonac s dvostrukim dnom malo vode i ostavite da prokuha. Na lonac postavite staklenu posudu i u nju stavite šećer, maslac narezan...
ReceptiPita sa slaninom i jajima
Način pripreme: 1. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Veliki tanki lim, koji pripada samoj pećnici, stavite da se unutra ugrije. 2. Odrežite komad papira za pečenje veličine 40x30 cm. Postavite papi...
ReceptiSlatko od ljutih paprika
Način pripreme: 1. Ogulite češnjke češnjaka. Ogulite i narežite 5 komada đumbira velikih poput palca. Narežite ljute paprike. Ako želite da je slatko malo manje ljuto, zamijenite dio ljutih paprika...